Őrzi veretlenségét a női válogatott az Európa-ligában!

Válogatott

Négy mérkőzés után négy győzelemnél jár a magyar női röplabda-válogatott az Ezüst Európa-ligában. A magyar csapat a sorozat luxemburgi tornájának második napján 3:0-ra nyert a házigazdák ellen.  

Luxemburg – Magyarország 0:3 (-17, -14, -19)
Luxembourg, 300 néző. Vezette: Widlarz, Geldof.
Luxemburg: Fraschetti 7, Teso, Van Elslande 7, Koos 1, Mulli 6, Tarantini 8. Csere: Feller (libero), Boudot, Richartz, Schaack 7, Snopok 2. Szövetségi edző: Fabio Aiuto.
Magyarország: Kiss 6, Ambrosio 4, Petrenkó 4, Szedmák 13, Kump 6, Németh 16. Csere: Tóth F. (libero), Erőss 2, Tóth S. 1, Glemboczki 4, Jámbor. Szövetségi edző: Alessandro Chiappini.

A házigazda Luxemburg ellen játszotta hétvégi második mérkőzését az Európa-liga Ezüst divíziójában női válogatottunk. Alessandro Chiappini szövetségi kapitány az előzetes terveknek megfelelően visszatért az első tornán is használt kezdőcsapatához, melyet így Kiss Gréta, Ambrosio Melani, Petrenkó Brigitta, Szedmák Réka, Kump Alíz és Németh Anett alkotott, a liberó Tóth Fruzsina volt.

Jól kezdtük az első játszmát, Ambrosio és Szedmák pontjaival hamar elléptünk, gyors időkérésre kényszerültek a házigazdák (1:5). Sikerült rendezni a sorokat luxemburgi oldalon, míg a mieink támadásban sokat hibáztak, így a szett feléhez érve egyenlíteni tudott ellenfelünk (12:12). Németh bombáival vettük vissza a vezetést, ám Chiappini nem volt teljesen elégedett a látottakkal, így magyar időkérés következett (15:18). Innentől kezdve csak egy csapat volt a pályán, magabiztos játékkal folyamatosan növeltük előnyünket, a szettet végül Kiss ászával zártuk le (17:25, 0:1).

Szedmák és Németh játékára továbbra sem találta az ellenszert Luxemburg, kiváló támadóhatékonysággal dolgoztunk a második szett elején (2:9). Nyolc ponttal vezettünk, amikor Glemboczki Zóra váltotta Kisst, majd Petrenkó nyitássorozatával még tovább növeltük előnyünket (7:17). A végjátékban előbb Jámbor Cecília, majd Erőss Mirtill és Tóth Sára is pályára lépett és az is bőven belefért számunkra, hogy egy egyértelmű blokkérintést még a videós bizonyítékok ellenére sem ítéltek meg javunkra a játékvezetők (14:25, 0:2).

Németh bombáival és Kump gyönyörű akciójával kezdődött a harmadik játékrész, ismét gyorsan alakítottunk ki jelentősnek mondható előnyt (2:8). Tóth váltotta Petrenkót feladóposzton, együttesünk pedig szebbnél szebb pontokat szerezve igazi örömröplabdát mutatott be (3:13). Ismét lehetőséget kapott Jámbor és Erőss, ám ebben az összeállításban ezúttal nem ment csapatunknak a játék, négy pontra csökkent előnyünk, amikor visszatért a pályára Szedmák (14:18). A mérkőzés hátralévő része már ismét a mieinkről szólt, végül Erőss támadása tett pontot a találkozó végére, melyen néhány kisebb hullámvölgytől eltekintve remek teljesítményt nyújtott csapatunk (19:25, 0:3).

Újabb három szettes győzelmének köszönhetően válogatottunk továbbra is vezeti az Európa-liga Ezüst divízióját és készülhet a csoportkör utolsó tornájára, melyet hazai környezetben, Érden vívnak meg lányaink jövő hétvégén.

Alessandro Chiappini: „A találkozó elején a jó kezdés ellenére volt egy kisebb hullámvölgyünk, de sikerült hamar rendeznünk a sorokat, aminek örülök. A második és a harmadik játszmában jól játszottunk és lehetőséget tudtam adni több fiatal játékosunknak is. Nagyon konzisztensen nyitottunk és a blokkmunkánkkal is elégedett voltam, összességében jó teljesítményt nyújtottunk egy, a tegnapinál lényegesen erősebb ellenféllel szemben.”