Női válogatott: újabb siker, fiatalokkal a pályán!

Válogatott

Továbbra is őrzi veretlenségét a magyar női röplabda-válogatott az Európa-ligában. Lettország és Izland után Feröer-szigetek legyőzése sem jelentett akadályt a mieinknek.  

Magyarország – Feröer-szigetek 3:0 (18, 8, 10)
Luxembourg, 100 néző. Vezette: Hepp, Widlarz.
Magyarország: Jámbor 8, Radnai 9, Tóth 4, Kiss 17, Lászlop 4, Erőss 6. Csere: Tóth, Kertész (liberók), Glemboczki 4. Szövetségi edző: Alessandro Chiappini.
Feröer-szigetek: Falkvard, Christiansdóttir 4, Prior 1, Olsen 6, Toftegaard 5, Samson 4. Csere: Knudsen (libero), Jacobsen, Joensen, Hojsted 1, Samuelsen 2. Szövetségi edző: Cristian Imhoff.

Luxemburg fővárosában, a szinte azonos nevű Luxembourgban folytatta szereplését az Európa-liga ezüst divíziójában női röplabda-válogatottunk, az ellenfél a szombati játéknapon Feröer-szigetek volt.
Az előzetes várakozások alapján a feröeriek elleni meccs ígérkezett a legkönnyebbnek a torna során, Alessandro Chiappini szövetségi kapitány pedig ennek megfelelően igyekezett játéklehetőséget biztosítani az eddigi kisebb szerephez jutó játékosainak. Csapatunk kezdőjét így a rendkívül fiatal átlagéletkorú Jámbor Cecília, Radnai Luca, Tóth Sára, Kiss Gréta, Lászlop Alexandra és Erőss Mirtill alkotta hatos alkotta, liberó poszton Tóth Fruzsina és Kertész Petra váltotta egymást.

A felforgatott összeállításban meglehetősen sok hibával kezdtük a mérkőzést, azonban amint sikerült kicsit megnyugodnia csapatunknak, rögtön átvettük a vezetést (11:9). A kezdőcsapat legtapasztaltabb játékosa, Kiss igyekezett nem csak mentálisan, de támadásban is vezére lenni együttesünknek, a szett felénél kis különbséggel, de magabiztosan vezettünk (16:14). A játszma végén aztán könnyedén léptünk el, Kiss tíz ponttal (!) zárta a szettet, megszereztük a vezetést (25:18, 1:0).

Lendületben maradt együttesünk, a feröeriek gyors időkérése ellenére is hat magyar ponttal indult a játszma (6:0). Kiss szinte minden támadóérintéséből eredményes volt, tükörsimán vezettünk a második szettben (14:2). Nem változott a játék képe, fiataljaink is egyre inkább felvették a ritmust, Jámbor és Erőss is beszállt a pontgyártásba, óriási fölénnyel húztuk be a második játszmát (25:8, 2:0).

A harmadik szettre Glemboczki váltotta Kisst, Tóth pedig szépen osztotta el a labdákat, mindenki kivette részét a pontgyártásból (9:4). Radnai és Erőss növelte tovább a különbséget, három szettes győzelmünkhöz kétség sem férhetett (15:5). A mérkőzés végén Glemboczki vétette magát észre több szép támadással, csapatunk pedig szűk hetven perc alatt magabiztos győzelmet aratott és százszázalékos teljesítménnyel jelenleg vezeti az Európa-liga ezüst divízióját (25:10, 3:0).

Alessandro Chiappini: „Boldog vagyok, hiszen egy fiatal csapattal arattunk három szettes győzelmet. A találkozó elején kicsit zavarodottan játszottunk, de hamar sikerült kontrollálni az érzelmeinket, onnantól kezdve pedig jól röplabdáztunk. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a lányok, betartották a taktikai utasításokat, így abszolút elégedett vagyok, még ha ez egy kötelező győzelem is volt.”