Női Európa-liga: Siker Izland ellen is!

Válogatott

A házigazda Izland ellen folytatta szereplését Kópavogur városában női válogatottunk az Európa-liga ezüst divíziójának első tornáján. Alessandro Chiappini szövetségi kapitány egy helyen változtatott a lettek ellen győztes csapaton, Szedmák Réka helyett ezúttal Glemboczki Zóra szerepelt a kezdőhatosban, melynek további tagjai Kiss Gréta, Németh Anett, Kump Alíz, Ambrosio Melani és Petrenkó Brigitta voltak, míg liberó poszton Tóth Fruzsina és Kertész Petra folyamatosan váltotta egymást. A meccsen gyakorlatilag végig a magyar válogatott akarata érvényesült, s a győzelme ilyen arányban is megérdemelt. 

Izland – Magyarország 0:3 (-20, -15, -15)
Kópavogur, 120 néző. Vezette: Dos Santos, Cepinova.
Izland: Einarsdóttir V. 1, Einarsdóttir M. 1, Einarsdóttir E. 9, Stefánsdottir S. 5, Grétasdóttir 8, Póransdóttir 5. Csere: Gudmundsdóttir L., Ragrasdóttir (liberók), Stefánsdottir H. 2, Einarsdóttir H., Arnarsdóttir, Blöndal 3, Gudmundsdóttir P. 1. Szövetségi edző: Massimo Pistoia.
Magyarország: Kiss 13, Ambrosio 5, Petrenkó 6, Glemboczki 6, Kump 4, Németh 11. Csere: Tóth, Kertész (liberók), Jámbor 2, Szedmák 7, Tóth, Erőss 2, Radnai 2, Lászlop 1. Szövetségi edző: Alessandro Chiappini.

A találkozó első szettjében agresszív nyitásaival kicsit meglepte csapatunkat az izlandi válogatott, Kiss pontjainak köszönhetően azonban pocsék nyitásfogadásunk ellenére is tapadtunk ellenfelünkre (11:10). Kissé akadozott játékunk, ám minden labdáért nagyot küzdöttek lányaink, Kump ászát követően már nálunk volt az előny (15:16). Egyre javuló teljesítménnyel a végjátékra fordulva már négy ponttal vezettünk, a szettet egy rontott izlandi nyitás zárta (20:25, 0:1).

Jól kezdte együttesünk a második játszmát, de a folytatásban rengeteget hibáztunk, így fordítani tudott ellenfelünk (9:7). Németh vette hátára csapatunkat, gyors egymásutánban négy pontot is szerzett, Kiss támadásait követően időt is kért az izlandiak olasz szövetségi kapitánya, Massimo Pistoia (14:18). A végjátékra sok kérdés nem maradt, Kump remek nyitássorozattal alapozta meg az újabb részsikert, míg Radnai Luca személyében ismét átesett egy játékosunk a tűzkeresztségen, fiatal centerünk először lépett pályára ugyanis a felnőtt válogatott színeiben tétmérkőzésen (15:25, 0:2).

Radnai a harmadik szettre is maradt a pályán, Glemboczkit pedig Szedmák váltotta. Kiss továbbra is remekül röplabdázott, csapatunk magabiztosan vezetett a játszma elején (5:9). Hat ponttal mentünk, amikor érkezett Tóth Sára és Erőss Mirtill, majd nem sokkal később Lászlop Alexandra is pályára lépett. Erőss pontjaival növeltük tovább előnyünket, majd Szedmák is beköszönt néhány alkalommal, az utolsó percekre már csak a különbség volt a kérdéses (9:20). A szett végén Jámbor Cecília is lehetőséget kapott, női válogatottunk pedig magabiztos, három szettes győzelmet aratott, így hibátlanul, hat ponttal zárta az Európa-liga ezüst divíziójának első tornáját (15:25, 0:3).

Alessandro Chiappini: „A találkozó elején sok hibával játszottunk, de amint sikerült kicsit megnyugodnunk feljavult a teljesítményünk. Innentől kezdve magabiztosan és jól röplabdáztunk, különösen örülök, hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik maximálisan éltek is a lehetőséggel, hiszen kimondottan érett, jó játékot mutattak.”