Németh Anett: „Szerettem volna Olaszországban maradni”

Válogatott

Az olasz élvonalba idén visszajutó Perugia ma jelentette be, hogy leigazolta a magyar válogatott feladó-átlóját, Németh Anettet, aki a nemrég befejeződött idényben is az A1 Ligában légióskodott, méghozzá a hatodik helyen záró Pinerolo együttesében.

A Perugia honlapja kiemeli, hogy Anett 25 meccset játszott és 245 pontot szerzett a 2023/24-es idényben a Pinerolo színeiben, támadásban csaknem 40%-os teljesítményt nyújtott, s 15 ásznyitással, valamint 22 blokkal járult hozzá csapata hatodik helyéhez.

Németh Anett elmondta, a Perugia ajánlatát nem utasíthatta vissza, mert az abszolút egybecsengett az ő elképzeléseivel is: – Tetszett a Perugia által felvázolt koncepció. Érzem, hogy komoly felelősséget akarnak rám bízni a következő idényben az első osztályban, a világ legjobb bajnokságában, s mivel valóban komolynak tűnt az érdeklődésük, én pedig szerettem volna az olasz élvonalban maradni, igent mondtam.

A még mindig csak 24 éves, de már nagyon veretes nemzetközi játékosmúlttal rendelkező magyar röplabdázó azt is hozzátette, hogy kedveli a kihívásokat, s szeretne még tovább fejlődni, ami a válogatott eredményessége szempontjából is fontos. – Az olasz bajnokságban nincsenek könnyű mérkőzések, a csapatok taktikai, technikai és fizikális szempontból is kiemelkedőek. Úgy érzem, hogy az első idény után is tudok még sok mindenben fejlődni, s bízom benne, hogy az új csapattal is sikerül elérni a kitűzött célokat. Jártam már Perugiában, nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem mind a szakmai stábbal, mind a játékostársakkal kapcsolatban, akik közül többeket ismerek is – fogalmazott Németh Anett.

A Perugiához igazoló feladó-átló a magyar válogatottra is kitért nyilatkozatában. – Új projektet indítottunk a válogatottnál, sok fiatallal, azzal a céllal, hogy fejlődjenek, s ezáltal még hatékonyabb legyen a csapat. Augusztusban jönnek majd az Eb-selejtezők, előtte részt veszünk az Ezüst Európa-liga sorozatban, ami remélhetőleg jól szolgálja majd a felkészülést.

Elindult a jegyértékesítés a hazai Európa-liga meccsekre

A program:
május 31. (péntek)
18.00 Lettország – MAGYARORSZÁG
június 1. (szombat)
18.00 Finnország – Lettország
június 2. (vasárnap)
18.00 MAGYARORSZÁG – Finnország

Jegyek az alábbi linken kaphatók:
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/roeplabda-noi-ezuest-europa-liga-erd-arena-641414/event.html

A mérkőzések helyszíne: Érd Aréna