Nagy Péter: négy felkészülési mérkőzéssel hangolunk az Európa-bajnoki selejtezőre

Válogatott

Miniinterjú-sorozatunk második részében ifjabb Nagy Pétert, az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi röplabda válogatott szövetségi kapitányát kérdeztük arról, hogy milyen állapotban érkeztek a játékosok az edzőtáborba, valamint a csapat nyári programjáról is kérdeztük a szövetségi kapitányt.

Nemrég kezdtétek a felkészülést az Európa-bajnoki selejtezőkre. Milyen állapotban érkeztek a játékosok az edzőtáborba?
A srácok olyan állapotban vannak, ahogy egy sokmérkőzéses szezon után a játékosok lenni szoktak, fáradtak mentálisan és fizikálisan, de semmiféle extrém problémáról nincsen szó. Nyilván úgy is lett felépítve a felkészülésünknek az első szakasza, hogy szépen fokozatosan mindenki visszaérkezzen a röplabda valóságába.

Milyen tétmérkőzések várnak rátok idén, mik a célkitűzések?
A két fő tétmérkőzésünk az Európa-bajnoki selejtezők idei két mérkőzése, a dánok ellen Érden, és Törökország ellen idegenben. Ezenkívül még ott van a számunkra szintén nagyon fontos és a céljainkat jól szolgáló felkészülési mérkőzések: hazai pályán fogadjuk a svájci válogatottat, majd Montenegróba utazunk, majd az Európa-bajnoki selejtezőt megelőző hétvégén az osztrák válogatottal fogunk két mérkőzést játszani.