Keen Cameron: jót tett a váltás

Válogatott

Új miniinterjú-sorozattal jelentkezünk, melyben a magyar férfi röplabda válogatott tagjait, valamint ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitányt kérdezzük a mögöttünk hagyott szezonról,  a válogatott felkészüléséről és a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkből. Elsőként Keen Cameront, a válogatott rangidős játékosát kérdeztük a klubváltásáról, valamint arról is mesélt, milyen a hangulat a megfiatalított válogatottban.

Év elején igazoltál a Pénzügyőr csapatától a görög élvonalban szereplő Athlosz Oresztiadasz együtteséhez. Hogy látod, jó döntést hoztál?
Mindenképpen! Azért is döntöttem a változás, a váltás mellett, mert szükségem volt arra, hogy kiszakadjak a már megszokott közegből. Mindenképpen elérte a célját, vannak már új lehetőségek is kirajzolódóban, úgyhogy jó döntést hoztam.

Hogy érzed, játékban tudtál fejlődni az eddigiekhez képest, még komplexebb játékos lettél-e mint eddig?
Természetesen törekszem rá, de sok még a fejlődési lehetőség, de azon vagyok, hogy a következő hónapokban minél többet tudjak kihozni magamból.

Milyen érzésekkel érkeztél a válogatotthoz?
Jó érzésekkel jöttem, ez egy nagyon fiatal csapat, én vagyok a legidősebb játékos idén, ami azért sokat elárul a csapat átlagéletkoráról, illetve arról, hogy ez egy picit tapasztalatlan ám annál lelkesebb társaság, ezt az edzésen is megmutatják. Az idősebbek, mint Kristóf, vagy én is próbálunk segíteni is a fiatalabbaknak, amiben csak tudunk.

Hogy látod, mennyire szorulnak rá a fiatalok a tanácsaitokra? Kell-e pátyolgatni őket?
Nem igazán. Lassan kirajzolódik nekik is, hogy miért vannak itt a válogatottnál, mik a céljaik a következő hónapokban.