Hasznos volt a szlovák túra női válogatottunk számára

Válogatott

Ahogy már beszámoltunk róla, pénteken négyjátszmás edzőmérkőzésen 2:2-vel zárult női válogatottunk szlovákok elleni első ütközete. Azóta ismét találkozott egymással a két együttes Somorján: a második meccset 3:2-re Szlovákia nyerte. A programban közös edzés is szerepelt, s összességében egy nagyon hasznos három napon van túl Alessandro Chiappini szövetségi kapitány együttese.

Szlovákia-Magyarország 3:2 (17, -15, -24, 21, 10)
Magyarország: Petrenkó 5, Szedmák 18, Kump 10, Németh A. 11, Kiss G. 12, Ambrosio 3. Csere: Tóth F., Baksa (liberók), Jámbor 1, Glemboczki 9, Tóth S., Radnai Lu. 2, Hollósi 1, Erőss 2, Kertész, Lászlop 3. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini

Alessandro Chiappini: – Ez már éles meccs volt, amelyen összességében jól szerepeltünk. Az első szett közepén kissé elvesztettük az irányítást, ezért került aztán előnybe az ellenfél. Az viszont nagy fegyvertény, hogy fordított a csapat és öt játszmára tudta kényszeríteni a szlovákokat. Jól dolgoztak a lányok, érezni a pozitív energiát és hozzáállást. A kommunikáció és a játékbeli kapcsolatok javításán dolgozunk a folytatásban is, s mindemellett szeretnénk minimálisra csökkenteni a hibák számát. Hasznos három nap volt ez a keret minden tagjának.