Az Európa-liga döntője a tét Érden

Válogatott

Pénteken Lettország, vasárnap pedig Finnország ellen lép pályára Érden a női röplabda válogatott az Európa-liga „Ezüst” divíziójában, és amennyiben mindkét találkozóját megnyeri, akkor élen zárja a csoportkört, és kvalifikálja magát a sorozat oda-visszavágós döntőjébe, melyet a csoportkör első két helyezettje vív egymással június 13-án és 16-án.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Alessandro Chiappini vezette magyar női röplabda válogatott négy mérkőzést játszott az Ezüst Európa-ligában, és mindegyiket meg is nyerte, így hibátlan mérleggel vezeti a csoportkört. A magyar nemzeti együttes az ellen a Lettország ellen kezdte a sorozatot, amellyel pénteken újra összecsap az Érd Arénában. Az első, Izlandon megrendezett mérkőzésen 3:1-es sikert aratott a magyar csapat, majd egy nappal később Izland ellen is magabiztos győzött. A második, luxemburgi selejtezőtornán is sikeresen szerepeltek a magyar lányok: előbb Feröer-szigetek, majd a házigazda Luxemburg ellen is 3:0-ra diadalmaskodott.

Pénteki ellenfelünk eddig mindössze a magyar válogatottól szenvedett vereséget, Izlandot 3:1-re, Georgiát 3:0-ra győzte le, Bosznia-Hercegovina visszalépése miatt a három pontot a lett csapat kapta. A csapat legjobbja a Törökországban légióskodó Marta Levinska, aki a két csapat első meccsén is 25 pontot szerzett.

A magyar válogatott vasárnap az ellen a Finnország ellen lép pályára Érden, amely a mieinkhez hasonlóan még hibátlan a sorozatban: Luxemburgot simán győzték le 3:0-ra, Portugália ellen pedig 3:1-re diadalmaskodtak. A magyar csapatnak a leginkább Rosa Bjärregård-Madsen-re kell figyelnie: a Brnóban légióskodó feladóátló 35 pontot szerzett az eddigi mérkőzéseken.

A magyar válogatott pénteken 18 órakor Lettország, vasárnap 18 órakor pedig Finnország ellen lép pályára az Érd Arénában.

Jegyek a Lettország és Finnország elleni meccsekre még kaphatók:
https://www.eventim.hu/…/roeplabda-noi…/event.html