U20-as Eb-selejtező: Győzelem Norvégia ellen!

UP

Magabiztos sikerrel zárta az U20-as női Európa-bajnokság második selejtezőkörét a korosztályos magyar válogatott, amely 3:0 arányban nyert Norvégia ellen. Kőnig Gábor tanítványai a portugáliai csoportot 1 győzelemmel és 2 vereséggel, a harmadik helyen fejezték be.

 

Magyarország – Norvégia 3:0 (18, 17, 14)

Barcelos, 80 néző.

Magyarország: Mikus 2, Tóth S. 1, Jámbor 16, Radnai 8, Botyánszki 19, Kiss L. 3. Csere: Baksa, Nagy-Hegyesi (liberók), Gergácz 6, Kiss N., Bődi, Horváth. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

 

Norvégia korosztályos válogatottja ellen zárta a portugáliai Barcelos városában megrendezett Európa-bajnoki selejtezőtornát U20-as női válogattunk. Nem változtatott a hollandia ellen remek teljesítményt nyújtó csapatán Kőnig Gábor szövetségi kapitány, a kezdő hatost így Mikus Nina, Tóth Sára, Jámbor Cecília, Radnai Luca, Botyánszki Fanni és Kiss Lilla alkotta, a liberó Baksa Panna volt.

Radnai nyitássorozatával a mieink tudtak először ellépni a találkozó során, a norvégok azonban gyorsan reagálni tudtak és egyenlítettek (8:8). Jámbor vezérletével maradt lendületben csapatunk a folytatásban, Botyánszki pontját követően már néggyel vezettünk, amikor időt kértek a norvégok (20:16). A végjátékban is két ütőjátékosunk termelte a pontokat, könnyedén nyertük meg az első szettet (25:18, 1:0).

Botyánszki ászaival kerültünk négy pontos előnybe a második játszma elején, a norvégok gyors időkérésre kényszerültek (9:5). Továbbra is jól játszott együttesünk, egyre nőtt a különbség a felek között, Baksát pedig Nagy-Hegyesi Réka váltotta (17:10). Néhány perccel később a 18. születésnapját ünneplő Gergácz Olga érkezett Kiss helyére, egy kisebb megingás után pedig Kőnig először kért időt a találkozó során (18:15). A végjátékban Kiss Nóra is beszállt Tóth helyett, Jámbor már az ő labdáját váltotta pontra és zárta le ezzel a második szettet (25:17, 2:0).

Gergácz is beszállt a pontgyártásba Botyánszki és Jámbor mellé, de Radnai is remek hatékonysággal értékesítette lehetőségeit, nagyon simán vezetett csapatunk a szett első felében (11:3). Előbb ismét Kiss Nóra érkezett Tóth helyett, majd Bődi Panka váltotta Botyánszkit, előnyünk tíz pontosra nőtt (17:7). Pályára lépett Horváth Lili is Radnai helyén, korosztályos válogatottunk pedig remek teljesítményt nyújtva, magabiztos győzelmet aratott a selejtezőtorna utolsó mérkőzésén (25:14, 3:0).

Összességében a Portugália ellen nyújtott gyenge teljesítmény miatt maradhat bennünk hiányérzet, ám Hollandia és Norvégia ellen remek játékot mutatva javított korosztályos együttesünk és végül négy ponttal, a csoport harmadik helyén zárt.

Kőnig Gábor: „A tegnapi, Hollandia ellen nyújtott teljesítményünkkel azt gondolom kijuthattunk volna az Európa-bajnokságra, de a sportban nincs ha. Sajnálom nagyon azt a mérkőzést, de ezen utólag kár keseregni. Nagyon mélyről álltunk fel az első napot követően, ezért maximális elismerésem a lányoknak. A hollandok ellen remekül játszottunk egy szokatlan összeállításban is, míg a mai, kötelező győzelemhez pedig mindenki hozzátette a magáét. Köszönöm minden játékosnak és a stábnak a munkáját, a minket ide is elkísérő szurkolóknak a támogatásukat, a sérültjeinknek pedig mielőbbi felépülést kívánok!”