U18-as Eb-selejtező: Egy győzelemmel és egy vereséggel kezdtek a fiúk Zadarban

UP

Az első játéknap délutánján megszerezte első győzelmét a korosztályos magyar válogatott a zadari U18-as férfi Eb-selejtezőtornán. Bodonyi Ákos tanítványai Ciprust verték 3:1-re.

Magyarország-Ciprus 3:1 (23, -22, 23, 20)
Magyarország: Bukta 5, Herczeg 12, Nekuti 4, Molnár T. 7, Péter A. 20, Pongó Z. 26. Csere: Németh, Orosz (liberók), Szepesi, Fitor 1, Tamási. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos: – Rendkívül nehéz meccsre készültünk, mert tudtuk, láttuk, hogy a ciprusiak is egészen jó teljesítményre képesek. Ettől függetlenül csak a győzelem lehetett a célunk, ami sikerült is, persze, örültem volna, ha még magabiztosabban tesszük. A nyitásfogadással gyűlt meg leginkább a bajunk, emiatt nehezebben tudtunk támadni, de a végére azért belelendültek a fiúk és hozták a várt eredményt.

A játéknap első mérkőzésén a végső győzelemre is esélyes szlovén csapat ellen mutatkoztak be a mieink és két szoros, valamint egy sima szettben vereséget szenvedtek.

Magyarország-Szlovénia 0:3 (-24, -14, -20)
Magyarország: Bukta 4, Herczeg 5, Nekuti 2, Molnár T. 1, Péter A. 13, Pongó Z. 11. Csere: Németh, Orosz (liberók), Szepesi, Fitor, Tamási, Sturm. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos

Bodonyi Ákos: – Jó hozzáállással kezdtük a mérkőzést. Sajnos az alapjátékban, nyitásban és nyitásfogadásban – különösen a második játszmában – jobb volt az ellenfél. A mérkőzés egyes periódusaival elégedett vagyok, ha ezeket tovább tudjuk vinni, akkor van keresnivalónk ezen a tornán.

Folytatás holnap Csehország ellen.