Pusztai Lilien: „Mérkőzésről-mérkőzésre jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani!”

UP

Nánási Zoé, Pusztai Lilien és Nagy Emese személyében három nagyszerű liberójátékosa is van a magyar U18-as női válogatottnak, amely a legutóbbi két meccsét megnyerte a görög-román közös rendezésű Európa-bajnokságon, s már gőzerővel készülnek a holnapi, törökök elleni találkozóra. Pusztai Liliennel beszélgettünk.

Milyen céllal érkeztetek az Eb-re és ezekből mit sikerült eddig megvalósítani?
A maximumot akarjuk kihozni magunkból. Azt gondolom, hogy a tavalyi tornát is jó érzésekkel fejeztük be, és most is szeretnénk legalább azt az eredményt elérni vagy még annál is többet. Akkor három győzelemmel és négy vereséggel zártuk a csoportkört, amivel a 10. helyet szereztük meg összesítésben. A fő célunk egyébként az, hogy mérkőzésről-mérkőzésre jobbnál-jobb teljesítményt nyújtsunk. Eddig úgy érzem a célunkat sikerült teljesíteni és a csapat kihozta magából a mérkőzéseken a maximumot.

Véleményed szerint mi döntött a magyar csapat javára a finnek elleni mérkőzésen?
Az akarat, ez egyértelmű! Jobban szerettük volna a győzelmet. Egymásért küzdöttünk, kisegítettük egymást a kritikus pillanatokban.

Hogyan élted meg a görögök elleni mérkőzésen, hogy bár Te voltál a kezdő liberó, de csak a meccs elején játszottál, majd a legvégén léphettél újra pályára?
Úgy érzem, hogy ennek így kellett lennie ahhoz, hogy győzelmet arathassunk. Kisegítettük egymást Zoéval. Kettőnknek az a feladata, hogy egymást kiegeszítve segítsük a társainkat. Egy csapatnak az a lényege, hogy ha az egyikünk elfárad, akkor a másikunk a pályára lépve támogassa a csapat játékát.

Horváth András szövetségi edző is többször említette hogy igazi csapatként funkcionáltok. Minek köszönhető ez?
Valószínűleg annak, hogy nagyon jól összekovácsolódtunk az együtt töltött idő során. Rengeteg olyan meghatározó élményünk volt, ami hozzásegített bennünket, hogy egy igazi csapattá értünk!