Szűcs Kinga fantasztikus bemutatkozása a francia élvonalban!

Teremröplabda, Válogatott

A Terville-Florange magyar szélső ütője nagyszerűen kezdte franciaországi karrierjét, hisz az első bajnoki meccsén 14 pontot szerzett a Lille szomszédságában található Marcq en Baroeul együttese ellen. A Terville-Florange hatalmas csatában 3:2-re nyerte a meccset idegenben, s ma már a Le Cannet elleni hazai összecsapásra készül. A két mérkőzés között volt lehetőségünk Szűcs Kingával beszélni.

– Jól játszottál, a csapat nyert, ennél tökéletesebb bemutatkozás egy új bajnokságban aligha létezik…

– Ráadásul idegenben sikerült győzni, ez mindig nagy fegyvertény. S valóban, ennél jobb kezdést nehezen lehet elképzelni. Én azért mindig kritikus vagyok magammal szemben, az első szettben még kicsit visszafogottabbnak éreztem a játékom, de utána szépen felvettem a ritmust és sikerült jól teljesíteni. Összeségében nagyszerű érzés volt végig a pályán lenni.

– Játszottál már több helyen Európában. Olaszországból érkeztél a francia ligába. Az első hetek alapján milyen erősségűnek tartod ezt a bajnokságot?

– A bajnokság színvonala nagyon jó, erős csapatok alkotják. Már az első meccsünk sem volt egy sétagalopp… Kedden (ma) pedig a Le Cannet ellen már jön is az újabb megmérettetés, szóval nem volt sok idő pihenni. Már nagyon várom, hiszen ez lesz az első hazai meccsünk az idényben.

– Hamar befogadtak a csapattársak, sikerült gyorsan beilleszkedni?

– Őszintén mondom, hogy nagyon jól érzem magam itt. Egy kiváló közösség alakult ki nálunk. Már az elején rendkívül szimpatikus volt mindenki részéről a fogadtatás. Az edzőnk pedig egy jó és felkészült szakember, akitől lehet tanulni, szeretem is az edzéseinket. S, mindemellett erős játékosok alkotják a keretet, úgyhogy minden esélyünk megvan arra, hogy a liga legjobb csapataival is versenyben legyünk, s sok szép győzelmet arassunk!

– És milyen a város, mit csinálsz szabadidődben?

– Kellemes hely, szeretem, meg jó felfedezni minden új környéket. Egyébként nagyon közel van a luxembourgi repülőtér, a lakásomtól 25 perc autóval, és aki ismer, pontosan tudja, hogy amikor csak időm engedi és van szabadnap, nagyon szeretek 1-2 napra is elutazni kikapcsolodni, ettől mindig feltöltődöm.

– Jó hallani, hogy tele vagy energiával és motivációval. Ha a szezonbeli legfontosabb céljaidat kellene megfogalmazni, mit mondanál?

– Ebben az idényben abszolút a stabilitást várom magamtól. Szeretnék minden elemben erős és kiegyensúlyozott maradni. Fizikálisan és mentálisan is erősnek érzem magam, s szeretnék egyénileg mindig jobb lenni annál, mint aki előző nap voltam. Csapatszinten pedig a legjobb négy közé kerülés a cél a bajnokságban és a kupában is!