Sztárinterjú a szerbek világklasszisával

Teremröplabda, Válogatott

Tijana Boskovicsot, a világbajnoki címvédő szerbek legnagyobb klasszisát kérdeztük a tegnapi szerb-magyar női Eb-meccs után, amely 3:1-es szerb sikerrel zárult.

 

Az első játszmában mennyire lepte meg Önöket a magyarok játéka?
Az igazat megvallva, a magyar csapat nagyon bátran beleállt a mérkőzésbe és jól is röplabdázott. Mondhatjuk, hogy kicsit meg is lepett minket a játékuk az első szettben, de szerintem inkább mi nem pörögtünk úgy ahogy kellett volna.
Ennek mi volt az oka?
Leszögezem, hogy minden ellenfelünket tiszteljük, szóval nem azért történt, mert lebecsültük volna a magyar csapatot. Sajnos lassan kezdtük a meccset, de ahogyan azt a második játszmától megmutattuk, ha nekünk jól megy a játék, nem lehet problémánk.
Négyből négy győzelemmel állnak a csoportban. Nagy céljuk, hogy visszahódítsák a trónt az Eb-címvédő olaszoktól. Képes lehet erre a mostani szerb válogatott?
Mi mindig a legmagasabb célokat határozzuk meg, a legjobb eredmény elérésére törekszünk, úgyhogy szeretnénk Európa-bajnokok lenni. Az aranyéremért jöttünk, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen sok jó csapat hajt még a végső győzelemre. Mindent megteszünk a sikerért, bízom benne, hogy meccsről-meccsre egyre jobbak leszünk és a legfontosabb pillanatokban is mi kerekedünk felül.
Klubcsapatával, az isztambuli Eczacıbaşı gárdájával a Bajnokok Ligájában is találkozik majd magyar ellenféllel…
Igen, figyelemmel kísértem a sorsolást. A Scandicci és a Plovdiv mellett a Vasassal is megmérkőzünk az ősszel. Amúgy láttam itt Gentben Vasas-szurkolókat (és zászlót) a lelátón, akik a többi magyar drukkerrel együtt nagyon jó hangulatot teremtettek, szóval biztosan remek lesz az atmoszféra Magyarországon is. Azt hiszem, hogy magyar klubcsapat ellen ez lesz az első alkalom, hogy pályára lépek.
Ha már a Bajnokok Ligájáról beszélünk. Mit jelent Önnek ez a sorozat?
A Bajnokok Ligájában játszani mindig különleges érzés és bízom benne, hogy az idény végén valóra válik az álmunk és végre megnyerjük a trófeát!
Még mindig csak 26 éves, a legjobb röplabdás korban van. Ugyanakkor nem érzi magát néha kizsigereltnek? Rengeteg meccset kell játszania szezononként, ráadásul jelentős részben Önre épül a taktika mind a klubjában, mind a válogatottban is…
Nem, egyáltalán. Sőt, nagyon jól érzem magam a bőrömben és ami a legfontosabb, imádok röplabdázni!

Tijana Boskovics eddig 96 (!) pontot szerzett 4 meccs alatt az Európa-bajnokság genti csoportjában. A legutóbbi két találkozóján, a lengyelek és a mieink ellen 30-30 alkalommal volt eredményes. Bámulatos teljesítmény!