Pontok, blokkok, nyitások

Teremröplabda, Válogatott

Voltak periódusok, amikor a magyar női válogatott megmutatta, hogy nem véletlenül jutott ki sorozatban az ötödik Európa-bajnokságára, és voltak játékosok – az újoncok között is – akik az öt vereség ellenére is jó teljesítményt nyújtottak. A pontszerzők, a sáncnál jeleskedők és a magyar ásznyitások tulajdonosai következnek…

PONTOK
A feladó-átló Németh Anett öt meccs alatt 84 pontot szerzett, ami klasszis teljesítmény, nem véletlenül kezdi a következő szezont az olasz első osztályban és nem véletlenül lett a német bajnokság legjobb játékosa (MVP) idén.

️Ütőink közül támadásban az öt meccs alatt 34 pontot szerző, a következő szezont a Bundesligában kezdő Kiss Gréta, valamint a Swietelsky-Békéscsaba játékosa, Glemboczki Zóra nyújtotta a legjobb teljesítményt. Glemboczki Eb-újoncként 30 ponttal zárt. A Szlovénia és Lengyelország elleni meccsein teljesített a legjobban, azokon 10-10 pontot szerzett, míg Kiss a lengyelek elleni meccsen tette a legtöbb pontot a közösbe, tizenhatot.

BLOKKOK
Öröm volt nézni azokat a megoldásokat, amelyeket Nacsa-Pekárik Eszter, a Szent Benedek RA centere mutatott a hálónál. Ebben a csoportban egy győzelem nélkül záró csapatban 17 sikeres blokkot bemutatni, abból nyolcat az Eb-aranyra pályázó lengyelek ellen fantasztikus produktum.

NYITÁSOK
Az ászok terén fiatal feladónk, az UTE mindössze 21 éves játékosa, Boskó Ágnes jeleskedett a leginkább, aki öt védhetetlen szervát küldött át az ellenfél térfelére. Glemboczki Zóra és Kiss Gréta 4-4 ásznyitással zárta a tornát.

Szép volt Lányok, mindent bele az újabb mérkőzések során is! Hajrá Magyarország, hajrá magyar röplabdázás!!!