Németh Anett az olasz, Kiss Gréta a német élvonalban mutatkozott be a hétvégén!

Teremröplabda, Válogatott

Lejátszotta első mérkőzését a világ egyik legerősebb bajnokságának számító olasz A1 Ligában Németh Anett. A magyar válogatott feladó-átlója csereként beszállva 4 pontot szerzett a Pinerolo együttesében a Cuneo elleni találkozón, amelyen – bár 2:1-re vezetett a hazai pályán játszó Pinerolo – vendégsiker született.

A válogatottságtól tavasszal visszavonult Szakmáry Gréta győzelemmel mutatkozott be új csapatában, az előző idényben Bajnokok Ligája-elődöntős Novara gárdájában, amelyben hemzsegnek a világklasszisok. A Chieri otthonában 3:0-ra megnyert meccsen a Bosio, Buijs, Bosetti, Chirichella, Danesi, Akimova hatos alkotta a Novara kezdőjét. Európa-bajnokok, világbajnoki és Bajnokok Ligája-dobogós játékosok. Szakmáry a második játszmában állt be csereként, pontot ezúttal nem szerzett.

A magyar válogatott szélső ütője, Kiss Gréta számára minden bizonnyal emlékezetes marad az előző hétvége, hisz – akárcsak Németh Anett – ő is egy számára új bajnokságban mutatkozott be. Kiss első Bundesliga-meccsén 3:0-s győzelemnek volt részese a Drezda vendégeként az előző idényében ezüstérmes Potsdam színeiben. Ő is csereként jött, s 1 pontot ütött. A meccs után kérdésünkre elmondta, hogy nagy élmény volt számára megtapasztalni a német bajnokság légkörét, s a továbbiakban is az a célja, hogy minél többet a pályán lehessen és jó teljesítménnyel segítse csapatát.