Női Extraliga: megvédte bajnoki címét a Vasas Óbuda!

Klub - hazai

A döntő harmadik mérkőzésén magabiztos játékkal, 3:0-ra legyőzte az óriásit harcoló KNRC-t a Vasas Óbuda, ezzel zsinórban harmadik, története kilencedik bajnoki címét szerezte! A fővárosi együttes hibátlan teljesítménnyel nyerte a bajnokságot, sőt már 39 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a magyar bajnokságban. Mióta Jannisz Atanaszopulosz átvette a Vasas Óbuda irányítását 2022-ben, azóta minden lehetséges trófeát megnyert csapatával.

Női Extraliga döntő, 3. mérkőzés

Vasas Óbuda – KNRC 3:0 (17, 20, 20)

Budapest, Folyondár utca, 1000 néző. V.: Adler, Jámbor

VASAS: Török 4, Gyimes-Capet 9, Bannister 11, Sillah 15, Abdulazimova 12, Gülübay 5. Csere: Juhár (liberó), Jámbor 1. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz

KNRC: Martin 1, Szedmák 2, Radnai 3, Dias da Silva 4, Hurst 3, Vilvert 14. Csere: Rády (liberó), Godó 1, Maiorano, Sahin 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Nagyszerűen kezdte a találkozót a címvédésre készülő Vasas Óbuda, kiváló sáncmunkájának köszönhetően került előnybe, melyet a kaposváriak csökkenteni tudtak, de ledolgozni nem, így a Bannister-Sillah-Abdulazimova hármas vezette piros-kékek viszonylag simán nyerték az első játszmát.
A második játszma már szorosabban alakult, bár Bannister sorozatával ötpontos előnyben is volt már a Vasas, a kaposváriak Vilvert vezérletével két pontra zárkóztak a játékrész hajrájára, azonban a végjáték ismét a fővárosiaké lett, így karnyújtásnyira került a címvédés.
A harmadik etap első harmada is szorosan alakult, a somogyiak igyekeztek belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, de 9-9 után ismét elléptek a hazaiak, mert a vendégek sokat hibáztak. A hajrában aztán már nem változott a mérkőzés képe, mert bár a kaposváriak küzdöttek, a Vasas nem engedte ki a kezéből az újabb bajnoki címet.
A mérkőzés legjobbja a 15 pontos Sillah volt, míg az idény legértékesebb játékosának Taylor Bannistert választotta a Magyar Röplabda Szövetség.