Férfi Extraliga: Nagy Péter szövetségi kapitány bízik a magyar fiatalok további fejlődésében 

Teremröplabda, Válogatott

Az „Ezüst” Európa-ligában idén második helyen záró férfi röplabda-válogatottunk szövetségi kapitánya, Nagy Péter beszélt várakozásairól az új, 2023/2024-es férfi Extraliga-idénnyel kapcsolatban.

– Mivel nem dolgozom klubcsapatnál, ezért az új idény leginkább a válogatott kerettagok szereplése miatt érdekes számomra. Több olyan játékos is van, aki az előző szezonban kevesebb lehetőséget kapott a klubjában, most viszont kezdőként számítanak rájuk. Ez mindenképpen előremutató, és ennek köszönhetően- akár egy szezon alatt is – jelentős mértékben fejlődhetnek. Nagyon bízom benne, hogy ez így is lesz – mondta Nagy Péter. – A bajnokság színvonala persze mindig lehetne jobb, ráadásul szerintem most picit visszakanyarodtunk a pár évvel ezelőtti helyzethez, amikor két csapatnak volt csak reális esélye az aranyéremre, de az viszont mindenképp pozitívum – ahogy már említettem is – , hogy sok fiatal magyar játékos megmutathatja tudását. Ugyanakkor több olyan minőségi röplabdázóra lenne szükség a férfi Extraligában, akiktől sokat tudnának tanulni a fiatal tehetségek. Az kétségtelen, hogy az utóbbi években volt a bajnokságban egy fellendülés, ami nagyon jót tett a férfi röplabdának, s jó lenne, ha ez nem állna meg. Nagyon figyelünk azokra a játékosokra is, akik eddig csak a bő keretig, vagy az edzőtáborokig jutottak el, de válogatott mérkőzéseken még nem szerepeltek. Nekik ez az idény egy kiváló lehetőség, hogy megmutassák, hogy a játéktudásukkal, személyiségükkel, karakterükkel adott esetben hozzá tudnának tenni a felnőtt válogatott működéséhez – zárta gondolatait a szövetségi kapitány.

Két meccs a Hunvolley TV-n a hétvégi fordulóból 

A férfi Extraliga múlt vasárnap a Kecskemét-Dág mérkőzéssel kezdődött. A bajnokság többi csapata ezen a hétvégén mutatkozik be az új idényben. A Hunvolley Tv-n két mérkőzést láthattok élőben: ma 18 órakor a címvédő Fino Kaposvár MEAFC-Miskolc elleni hazai találkozóját, míg holnap ugyancsak este hat órakor az előző idényben ezüstérmes MÁV Előre Foxconn Dunaújváros elleni összecsapását.