Fantasztikus: két magyar MVP-cím az olasz bajnokságban! 

Teremröplabda, Válogatott

Magyar szempontból rendkívül különleges és büszkeséggel teli volt a szerdai játéknap a világ egyik, ha nem a legerősebb női bajnokságában, az olasz A1 Ligában, ugyanis klasszis teljesítményének köszönhetően Németh Anett a Pinerolo-Busto Arsizio (3:1), míg Szakmáry Gréta a Novara-Trentino (3:0) mérkőzésen érdemelte ki a meccs embere (MVP) címet! 

A magyar válogatott feladó-átlója, Németh Anett 17 pontot ütött tegnap a Busto Arsizio ellen, hozzásegítve csapatát a 3:1 arányú sikerhez, amellyel már az előkelő ötödik helyen állnak a 14 csapatos olasz első osztályban.

Németh Anett nyilatkozata (Wash4Green Pinerolo): „Nagyon fontos volt számunkra, hogy nyerjünk, folytatni akartuk az elmúlt időszak jó sorozatát, ami sikerült is. Csapatként dolgozunk és nagyon egységesek vagyunk, ebben rejlik az erőnk, s ez a továbbiakban is szép eredményeket érhet majd. Még túl korai megmondani, hová juthat el a Pinerolo, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb meccset megnyerjük, és soha ne adjuk fel.”

A válogatottságtól idén visszavonult Szakmáry Gréta 13 ponttal segítette a Novara együttesét a Trentino elleni magabiztos, 3:0 arányú hazai sikerhez. A Novara továbbra is veretlen, sorozatban az ötödik bajnoki meccsét nyerte meg, s vezeti az olasz A1 Ligát!

Szakmáry Gréta nyilatkozata (Igor Gorgonzola Novara): „Nagyon büszke vagyok a csapatra és arra a képességére, amit a nehéz helyzetekben, a kritikus pillanatokban is meg tud mutatni. Vannak sérültjeink, hiányzóink de a keret mélysége lehetővé teszi, hogy ebben a helyzetben is magabiztosan nyerjük a meccseket. Fontos volt természetesen a tegnapi siker is, hisz ezzel vezetjük a bajnokságot, mindig jó érzés a tabella első helyén állni!”

? Fotó: www.legavolleyfemminile.it