Alba Szenior Gála: Az életkor csak egy szám ebben a sportágban

Teremröplabda, Válogatott

Igazi röplabda csemegével búcsúztatták a nyarat Lovasberényben, ahol az immár hagyományosnak tekinthető Alba Szenior Gálát rendezték meg, amelyen az elsődleges cél a sportág népszerűsítése mellett az volt, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá váljon: az életkor tényleg csak egy szám a röplabdasportban. Helyszíni beszámoló… 

Hamar benépesült a játéktér és annak környéke a MÁV Előre SC és a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett tornán. Jó volt látni, hogy az utánpótlás és a szenior korosztály is élvezte a játékot és nagyszerű hangulatú mérkőzéseket játszott. A megmérettetés legeleje viszont szomorúan, megemlékezéssel kezdődött: néma tiszteletadással adóztak a résztvevők a nemrég elhunyt dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni emlékére. A Legenda – ha tehette – minden szenior rendezvényen is ott volt a lelátón!

Ami pedig a meccseket illeti: az Alba-Line nevű hazai gárdában igazi korosztályos kavalkád volt, hisz voltak benne már 50+ kategóriás versenyzők, de voltak olyanok is, akik a MÁV Előre SC csapatában nem is oly rég még alapemberek voltak. A magyar szenior válogatottban pedig sok válogatott versenyző mellett korábbi NB I-es röplabdázók is helyet kaptak. Legtöbbjüket ma már a pálya mellett edzőként láthatjuk akár az Extraliga, akár az NB I mérkőzésein.  A két nyertes szettig tartó meccsen a szenior válogatott került ki győztesként: 2-0 (25:12. 25:13).

A második meccsen a magyar U17-es válogatott lépett pályára. Bodonyi Ákos szövetségi edző a nyári edzőtábor zárásaként fogadta el a meghívást. Az első szett mindenki számára meglepetéssel szolgált, hisz az Alba-Line harcolta ki a győzelmet. A második játszmában viszont a vezetőedző utasításait figyelmesen betartva a fiatalok diadalmaskodtak, ahogy a döntő szettben is: 1-2 (25:23, 7:25, 5:15).

A harmadik meccs volt a nap talán legizgalmasabb és szakmailag legmagasabb színvonalú összecsapása, hisz két külön generációt felvonultató, válogatott játékosok álltak egymással szemben a pályán. A csata ugyan két szettes volt, de szinte végig fej-fej melletti küzdelem volt a játéktéren. A végén a fiatalok állóképessége döntött a rutinnal szemben: az U17-es csapat 2-0-ra győzött (25:22, 25:19).

A pálya szélén is érdemes volt körülnézni az arra járóknak, hisz igazi legendákkal találkozhattak. Így például Buzek Lászlóval, Mondi Józseffel vagy épp Biszku Zsuzsannával, de ugyanúgy jelen voltak a székesfehérvári röplabdát megalapító kiválóságok is. A tornára kilátogatott a MÁV Előre SC Extraligás csapatának jelenlegi vezetőedzője, Dávid Zoltán is, aki volt és jelenlegi játékosai mellett szintén sok ismerős arccal találkozott.

A szervezők köszönik a csapatoknak és az U17-es válogatott szakmai stábjának a részvételt, valamint a kilátogató nézőknek, szülőknek a szurkolást. Bizony, sikerült megtölteni a lovasberényi csarnokot, amelyben igazi kupahangulatot teremtettek a drukkerek és a játékosok egyaránt.