Női Extraliga: Újpesten győzött és már nem utolsó az MTK

Klub - hazai, Teremröplabda

Ugyan kétszer is hátrányba került, de végül az UTE otthonában győzött az eddigi sereghajtó MTK, s ezzel a két ponttal megelőzte az újonc MÁV Előrét a tabellán. A női NB I rangadóján a TFSE ötjátszmás meccsen győzött Veszprémben, a pontvesztést kihasználva viszont a DVTK az SZBRA elleni sikerével visszavette a vezetést a tabellán.

 

Női Extraliga:
Újpesti TE – MTK Budapest 2:3 (11, –22, 21, –23, –11)
Szilágyi utca, 139 néző. V: Tillmann, Ujházi.
UTE: Hiruela 15, Kilyénfalvi 11, Manninger 1, Tarin 16, Woock 6, Boskó 6. Csere: Baksa (liberó), Kindelan 6, Ambrosio 3, Goodwin 1, Sziládi. Vezetőedző: Horváth András.
MTK: Szabó L. 14, Garai 2, Aszonja 26, Tatár 13, Costa 8, Berkó 2. Csere: Weidemann, Divényi (liberók), Varga B., Endrődi, Briga 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Az egyik nagy problémánk Manninger Luca kiesése volt, innentől kezdve egy teljesen új szerkezeti egységben kellett röplabdáznunk. Egy olyan játékost tettünk be a helyére, aki nem túl rég óta dolgozik velünk, még sokat kell azon dolgoznunk, hogy az ő, rendszerbe való beépítése megtörténjen. Természetesen nem erre akarom ráhúzni az egész mérkőzést, a negyedik játszmát be kellett volna fejeznünk, amikor 22:20-ra vezettünk. A második játszmától idegessé váltunk és elvesztettük a mérkőzés irányítását, pedig az első játszmában határozottan és szépen röplabdáztunk.
Leiszt Máté: – Nagyot küzdöttünk a mai mérkőzésen, fantasztikus fordítással szereztük még a két pontot. Az alapszakasz végéhez közeledve a helyezés szempontjából értékes sikert értünk el. A jó mezőnyvédekezésünk megalapozta a győzelmet.

 

Női NB I:
UTE U21 – BVSC-Zugló 1:3 (–21, –14, 24, –19)
Szilágyi utca, 61 néző. V: Sík, Suba.
UTE: Győr, Kis D. 14, Takács V. 7, Ligárt 9, Correa 2, Rádosi 3. Csere: Németh Z. (liberó), Sztojanovics 2, Kovács K. 1, Riesz 10. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
BVSC: Riczkó 17, Benedek R. 8, Dani 17, Nagy Zs. 17, Wirth 10, Tóth Bagi 2. Csere: Sartoris, Réthelyi (liberók), Puskás 1, Rózsa, Nyuka. Vezetőedző: Daróczi Gergely.
Edzői értékelés
Selmeczi Zsuzsanna:
– Ilyen önfejűnek még sose láttam a csapatot. A megbeszélt taktikát nem tartották be, saját fejük után mentek. Se a védekezés, se a támadás nem az volt, amit a helyzet megkívánt volna. Ez a mérkőzés most ezen ment el.
Daróczi Gergely: – Gratulálok a csapatnak a mai sikerhez – roppant nehéz győzelem volt. Sokszor előfordult már velünk, hogy jól kezdtünk egy mérkőzést, de az ellenfél szerkezet változtatását már nem tudtuk lereagálni. Ez a helyzet ma is előállt de ezúttal vissza tudtunk jönni többször is a meccsbe így volt ez a harmadik és negyedik szett végjátékban is. Kellett ez a siker nagyon az előttünk álló nehéz sorozat előtt.

VEHIR-Veszprémi ESC – TFSE (19, –22, 16, –24, –11)
Veszprém, 111 néző. V: Mezei, Bibók.
VESC: Pós 1, Araújo 14, Sólyomvári 19, Nagy E. 19, Dordzsceren 10, Thompson 14. Csere: Tóth L. (liberó), Molnár-Pintér, Horváth D. 2, Szalczinger. Vezetőedző: Ibrahimi Edon.
TFSE: Komcsák 19, Budaházy 5, Villám 18, Villányi 10, Zen 7, Kökény N. 3. Csere: Boller (liberó), Tettamanti 7, Turcsányi, Török P., Benedek G. 1, Vámos 1. Vezetőedző: Herrera Olazabal.
Edzői értékelés
Ibrahimi Edon: – Először is szeretnék jobbulást kívánni Dordzsceren Dádzsónak, bízunk benne, hogy minél előbb visszatérhet majd közénk. Rengeteget készültünk erre a meccsre, jól is kezdtük és büszke vagyok a lányokra, mert megmutatták, hogy mire képesek. Néhány pillanatban nem koncentráltunk eléggé, amit ki is használt a TFSE. Vállalom a felelősséget ezért a mérkőzésért, egy-két dolgon változtatnom kell, de úgy érzem sok szép siker vár még ránk idén. Gratulálok az ellenfelünknek is, nagyot küzdöttek ma!
Herrera Olazábal: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, a VESC-nek nagyon jó és tapasztalt játékosai vannak. Időnként nagyot tévedtünk és nem tartottuk be a blokkolási tervet, de a lányok az eredményjelzőn mutatott lemaradás ellenére sem hagyták abba a harcot. A cserejátékosok ismét nagyon jól szerepeltek. Köszönjük a támogatást a szurkolóknak. Még mindig bőven vannak mérkőzések, így tovább fogunk dolgozni a jobb eredmények elérése érdekében. Gratulálok mindkét csapatnak a jó show-hoz.

Gödöllői RC – Budaörsi DSE-Emericus 3:1 (18, –11, 15, 13)
Monor, 28 néző. V: Veress, Bátkai-Katona.
GRC: Borsos L. 8, Kovács E. 11, Halla P. 13, Nagy V. 14, Boros 5, Kökény P. 16. Csere: Szerencsés, Maurer (liberók), Sorompó, Bútor 1, Vas. Vezetőedző: Szalay Attila.
BDSE: Pisák L. 2, Horváth P. 15, Merza 4, Pisák F. 12, Tátrai N., Kiss Zs. 5. Csere: Ujvárosi, Futsek (liberók), Jakab 7, Darvas 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Szalay Attila: – A második szettet leszámítva lelkesen és határozottan tudtunk játszani. Itt is akadtak hullámvölgyek, de mindig volt valaki, aki ki tudta lendíteni a csapatot a mélypontról. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, hiszen egy ilyen lendületes és jól, sokszor bravúrosan védekező csapat ellen ez nem olyan egyszerű dolog.
Ujvárosi Levente: – Ránk nem jellemző módon ma nem tudtunk a hátránnyal mit kezdeni. Az ilyen rangadókra fejben sokkal felkészültebben kell kiállni. A simán megnyert második játszma után a támadásunk fokozatosan süllyedni kezdett, amely a negyedikben már elérte a katasztrofális szintet. A bajnokság még hosszú semmi sem dőlt el. Ma a Gödöllő megérdemelten nyert.

Diósgyőri VTK – SZBRA 3:0 (21, 21, 16)
Miskolc, 173 néző. V: Barabás, Halász T.
DVTK: Kalmár 4, Vajdová 15, Hollósi 5, Toszics 8, Egri K. 21, Kiss E. 5. Csere: Kundrák (liberó), Horváth L. 3, Tóth Cs., Bátori, Kovács L., Bari, Lóczi. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
SZBRA: Sólyom 1, Dimitrics 9, Mayerhoffer 3, Tóth S. 5, Lovász 7, Orosz 13. Csere: Darvasi, Berkó V. (liberók), Balogh E. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs: – Ami a végeredményt illeti, hogy megint tudunk örülni egy 3:0-s győzelemnek, sikerült áttörnünk a gátat. Mondtam a lányoknak, hogy ma nem tanúsított a Balatonfüred akkora ellenállást, amekkorára előzetesen számítottunk, vagy amekkora akadályokba ütköztünk az elmúlt hetekben. Ez a mérkőzés abszolút felhasználható arra, hogy mentálisan az elejétől a végéig tudjunk koncentrálni. Ezzel a részével abszolút elégedett vagyok. Viszont az első szettben, amikor becseréltem két fiatalabb játékost, akkor nem szabad a csapatnak azt hinni, hogy én azért cserélek, mert már megvan az a szett. Nem szabad ilyenkor sem elkényelmesednünk. Azt mondtam a lányoknak, ha elkezdek cserélni az azért van, mert megdolgoztunk azért az előnyért, hogy játéklehetőséget tudjunk adni a fiatal játékosoknak is, és ez a lendületünket ne törje meg. Ez az első szettben ugyan megtörtént, de utána a harmadik szettben már minden játékosunknak lehetőséget tudtunk adni, és ez nem is látszódott meg a csapat ritmusán. Csak gratulálni tudok a lányoknak! Ezzel a győzelemmel megint egy lépést tettünk előre, de még semmit nem értünk el. Dolgozunk tovább!
Fésüs Irén: – Az eredmény ellenére büszke vagyok a lányokra, elsősorban a hozzáállásuk és a bátor játékuk miatt. Látványos dolgokat tudtunk mutatni, jól blokkoltunk, mezőnyjátékban bravúrokat hoztunk és a nyitások minősége is megfelelő volt. Voltak gondjaink a múlt héten, többen kisebb betegséggel küzdöttek, ez azonban ma nem látszott a pályán. A táblázat éllovasa ellen játszottunk, és mikor egy ilyen meccsre készülünk, mindig elmondom a lányoknak, hogy ilyenkor lehet gyakorolni azokat a technikai elemeket, amire egy éles meccsen nincs lehetőségünk. Ezt ma megvalósították.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
17:00 Swietelsky-Békéscsaba – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
17:00 GreenPlan-VRCK – Debreceni EAC (férfi Extraliga, felsőház); Tv: Hunvolley Tv
19:00 MAFC-BME – Kecskeméti RC (férfi Extraliga, alsóház)