Hajós Artúr teremben is bizonyítani szeretne

Szövetség

Bizonyára többen láttátok már, hogy Hajós Artúr az utóbbi hetekben nem a megszokott terepén, a homokban, hanem a teremben végez komoly munkát, méghozzá a DRK Magyar Kupa Döntő bronzmérkőzésére készülő Pénzügyőr SE igazolt röplabdázójaként. Artúr a hozzánk eljuttatott közleményében azt írja, hogy büszke a strandon eddig elért eredményeire, de most a karrierje szempontjából is azt tartja jó döntésnek, ha újra teremröplabdázó pályafutására koncentrál.

Hajós Artúr közleménye: 

„Kiskoromtól sportoló akartam lenni, a foci, a kosárlabda is látókörömben volt, de győzött a röplabda. Pár év teremröplabdázás után, társaimmal és barátaimmal, Stréli Bencével, Oláh Botival és Benkő Baluval jókor, jó helyen hoztunk egy döntést, így mi lettünk az első utánpótlás korú strandröplabdázók, akik egész évben csak homokon edzenek. Remek edzőknek, sok munkának és a Magyar Röplabda Szövetség kiemelt támogatásának köszönhetően, első generációs döntésünk meghozta az eredményét. Büszkén lehettem magyar válogatott, sokszoros magyar bajnok és számos nemzetközi versenyen, valamint egy ifjúsági Olimpián is magamra ölthettem a címeres mezt. Emellett a teremröplabdától sem szakadtam el, nővérem, édesanyám, sok barátom, kollégám ebben a sportágban dolgozik. Most úgy érzem, hogy a karrierem és személyes fejlődésem szempontjából a megfelelő döntés a visszatérés teremröplabdázáshoz, ezért azt hiszem, fogalmazhatok úgy, hogy pár év igen sikeres strandröplabda szezon után idén hazataláltam a nevelőegyesületemhez, ahol a sportolói pályafutásom 12 évesen elkezdtem. Hálás vagyok a Pénzügyőr SE csapatának ezért a lehetőségért és hiszem, hogy sokat fogok tanulni, fejlődni és minden erőmmel azon leszek, hogy győzelmekhez segítsem csapatunkat!”

Az MRSZ – ahogy Artúr is fogalmaz – kiemelten támogatta a Hajós, Stréli párost, s a következő időszakban is mindent megtesz a magyar strandröplabdázók sikeréért mind a férfi, mind a női fronton, valamint az utóbbi időben jelentős nemzetközi eredményeket is felmutató utánpótlás területén is. Ami Hajós Artúr nyilatkozatát illeti, a szövetség természetesen tudomásul veszi a sportoló döntését, ugyanakkor nem zárja be a „visszatérés ajtaját” a még mindig csak 23 éves játékos előtt, aki – párostársával, Stréli Bencével – a szép sikerek mellett egyfajta úttörőmunkát is végzett a magyar strandröplabdázásban, amely a jövőben példaként szolgálhat és motiváló erővel bírhat az utánpótláskorú játékosok számára is.