Véget ért az FIVB Strandröplabda edzői kurzusa, sikerrel vizsgáztak a magyar edzők

Strandröplabda

Május 1-5. között, 32 edző részvételével zajlott Budapesten, a Strandröplabdázásért SE pályáin az FIVB által akkreditált strandröplabda edzői kurzus. A 32 résztvevőből 20-an külföldről, míg 12-en Magyarországról érkeztek s ez az igazi nemzetközi hangulat is sokat segített abban, hogy mindenki a lehető legtöbb tapasztalatot, új impulzust gyűjtse a képzés alatt. 

Soós Izsák, a férfi strandröplabda válogatottak szövetségi kapitánya így összegezte tapasztalatait: „A képzés jóval magasabb szintű volt még annál is mint amire számítottam: bár egy része sok alapszintű információt tartalmazott, ugyanakkor egyes elméleti tematikák kimondottan haladó szintűek voltak (stratégia, taktika, scouting, széljáték, stb.). A gyakorlati részeknél is voltak analitikus bemutatók (optimális lépéstechnika, kartechnika anatómiai érvekkel alátámasztva védekezésnél és kihátrálásnál). Josip Pribanic részvétele (jelenleg a litván Stankevicius/Knasas páros vezetőedzője) garancia volt a magas színvonalú képzésre. Az előadókon az 5 napos képzés során végig látszott, hogy szenvedélyük a strandröplabda és a lehető legtöbbet szeretnének átadni a tudásukból. Nagyon hasznos beszélgetéseket lehetett folytatni a résztvevőkkel, számomra különösen a Samuel Cattet-val (francia játékos, Beach Pro Tour Challenge versenyeken rendszeresen főtáblás) folytatott ötletelés volt érdekes. Samuel személyesen tapasztalhatta meg a svédek edzésfilozófiáját közös edzőtáboraik alkalmával. Összességében nagyon örülök, hogy jelentkeztem erre a képzésre, mely idén az egyetlen egész Európában.”

A képzés az MRSZ és az angliali székhelyű SideOut Coaching csapatának közös szervezésében valósult meg. Az instruktorok, előadók Mark Kontopoulos, Jeff Brehaut, Josip Pribanic voltak.

A 12 magyar ill. Magyarországon dolgozó, sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tevő edző névsora: Csuta Róbert, Meszlényi Tamás,  Fundora Travieso Lázaro Raydel, Nacsa Gábor, Merkler Edit, Dóczi Domonkos, Pricop Adrian, Leopoldo Sindice da Silva, Komáromi Gergely, Soós Izsák, Petik Csanád, Ratkai Panna.

Gratulálunk!