Strandröplabda: Megnevezték a szövetségi kapitányok a Nations Cup selejtezőre utazó magyar párosokat!

Válogatott

A CEV Nations Cup (Nemzetek Kupája) idei lebonyolításáról: a férfiaknál és a nőknél is 4-4 csoportban zajlanak a selejtezők. A selejtezőkből kizárólag a csoportelsők jutnak majd tovább a döntőbe, ahol a tavalyi győztesekkel, valamint a házigazda litvánokkal kiegészülve alkotják majd a döntő 12 csapatos mezőnyét. A döntő tétje pedig igencsak magas: a győztes ország egy olimpiai kvótával lesz gazdagabb. 

A nőknél Magyarországot a „D” csoportba sorsolták. A selejtező időpontja és helyszíne: május 10-12., Bibinje (Horvátország). Ellenfelek: Horvátország, Ukrajna, Portugália, Skócia, Belgium.
Utazó párosok: Villám Lilla és Szabó Adrienn, valamint Honti-Majoros Chiara és Kun Stefánia. Stáb: Gubik János szövetségi kapitány és Meszlényi Tamás, masszőr.

A férfiak az „A” csoportba kerültek. A selejtező időpontja és helyszíne: május 17-19., Vilnius (Litvánia). Ellenfelek: Litvánia, Belgium, Görögország, Ukrajna, Horvátország, Gibraltár.
Utazó párosok: Petik Csanád és Dóczi Domonkos, valamint Stréli Bence és Tari Bence. Az utazó stáb itt később kerül kijelölésre.