Harmadik hely a Nemzetek Kupája selejtezőjében

Válogatott

A belgák elleni elődöntőben egy győzelem és egy vereség után aranyszettben maradt csak alul a magyar női strandröplabda-válogatott a Nemzetek Kupája horvátországi selejtezőjében, amelyet így a harmadik helyen zárt. Az együttes a portugálokat és a horvátok legyőzte a tornán, míg a belgákon kívül csak az ukránoktól szenvedett vereséget. Érdekesség, hogy épp ez a két válogatott vívja majd a döntőt. Gubik János szövetségi kapitány értékelte a válogatott horvátországi teljesítményét. 

Nemzetek Kupája-selejtező, csoportkör (Bibinje, Horvátország): 

Magyarország-Portugália
Szabó Adrienn, Villám Lilla – Santos, C. Maia 2-0 (21-15, 21-19)
Honti-Majoros Chiara, Kun Stefánia – Pinheiro, Castro 0-2 (16-21, 14-21)
aranyszett: Szabó Adrienn, Villám Lilla – Pinheiro, Castro 1-0 (15-13)

Magyaország-Ukrajna
Szabó Adrienn, Villám Lilla – Makhno, Rylova 0-2 (18-21, 11-21)
Honti-Majoros Chiara, Kun Stefánia – Hladun, Lazarenko 0-2 (9-21, 13-21)

Nemzetek Kupája-selejtező, negyeddöntő (Bibinje, Horvátország): 

Magyarország – Horvátország
Szabó Adrienn, Villám Lilla – Terze, M. Becic 2-0 (21-17, 22-20)
Honti-Majoros Chiara, Kun Stefánia – Mrkic, Sverko 2-0 (22-20, 21-15)

Nemzetek Kupája-selejtező, elődöntő (Bibinje, Horvátország)

Magyarország-Belgium
Piret, Bex – Szabó Adrienn, Villám Lilla 0-2 (17-21, 19-21)
Cools, Vonder – Honti-Majoros Chiara, Kun Stefánia 2-0 (21-8, 21-11)
aranyszett: Cools, Vonder – Szabó Adrienn, Villám Lilla 1-0 (15-9)

Gubik János, szövetségi kapitány értékelése: – Értékes, hasznos olimpiai kvalifikációs tornát zárt a csapat, amely a nemzetközi ranglista pontok alapján csak a horvátokat előzte meg a selejtező előtt, de a lányok bizonyították, hogy a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező portugál és a skót csapatnál is jobbak a horvátok mellett. Mindez köszönhető a jó felkészülésnek, az összeszokottságnak, s annak is, hogy egymás kisegítésével felül tudunk kerekedni ezeken az ellenfeleken, s pariban voltunk a sztárcsapatokkal is. Persze, azért ott még nem tartunk sajnos, hogy a Challange- és elitversenyeken pallérozódó belga vagy ukrán párosokat le is győzzük, de szorongatni már őket is tudjuk! Villám Lilla és Szabó Adri párosa a mutatott játékával elérte, hogy a korábban Future-versenyt nyerő belga duó tartson tőlük egy nemzetközi viadal aranyszettjében, ami dicséretes. Kun Stefi és Honti-Majoros Chiarának nehezebb dolga volt, mert mindig ők játszották az első számú csapatokkal a mérkőzéseket, de nekik ez alapban egy nemzetközi rutinszerzés, felkészülés volt az U20-as Eb-re, amit ez a 4 mérkőzés tökéletesen megszolgált. Mindkét párossal elégedett vagyok, amit tudnak, azt kiadták magukból. Köszönöm a kluboknak, hogy rendelkezésre bocsájtották a játékosaikat, büszkék lehetnek rájuk!

A csapat tagjai: Szabó Adrienn (KSE), Villám Lilla (ÉDRA), Honti-Majoros Chiara (Beach Sport) és Kun Stefánia (SRSE), valamint Meszlényi Tamás fizioterapeuta és Gubik János szövetségi kapitány.