Kiváló magyar teljesítmények az U22-es Európa-bajnokságon!

UP

Befejeződtek a csoportküzdelmek az U22-es strandröplabda Európa-bajnokságon, ahol a férfiak és a nők mezőnyében is 2. helyen végzett csoportjában a magyar kettős.

Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas újabb drámai, háromszettes mérkőzésen diadalmaskodott reggel, ezúttal az észtek ellen (16-21, 21-17, 17-15). S hogy a sorozatuk ne szakadjon meg, a lett Bulgacs/Berzins (előbbi U19 világbajnoki ezüstérmes) kettőst is háromszettes küzdelemre kényszerítették, melyet végül azonban a lettek nyertek meg (21-15, 20-22, 15-10). Boldi és Lukas párosa 2 győzelemmel és 1 vereséggel második lett csoportjában, holnap pedig a legjobb 16 közé jutásért játszhat. Eddigi teljesítményük már így is nagyon jó, azonban ha még azt is figyelembe vesszük, hogy az U22-es mezőnyben úgy érték ezt el, hogy Borbély 19, míg Niemeier még csak 17 éves, akkor még büszkébbek lehetünk a fiúkra. Szurkolunk, hogy így folytassák a továbbiakban is! A Borbély/Niemeier páros holnap a Prevorčnik/Okroglič (szlovén) kettős ellen játszik majd, hazai idő szerint 9:40-kor.

A Gubik Hanna, Vasvári Zsófi kettős ma csak egy mérkőzést játszott, melyen fölényes győzelmet aratott a házigazda törökök felett (21-10, 21-7). A fiúkhoz hasonlóan így Hani és Zsófi is csoportmásodik 2 győzelemmel és 1 vereséggel, holnap pedig a legjobb 16 közé jutásért játszhat a két magyar hölgy. Ellenfelük a belga Van Deun/Coens kettős lesz, hazai idő szerint 8:00-kor.