Stréli Bence nem adta fel az olimpiai álmait

Strandröplabda

A mai nappal megkezdődik az Audi Hungaria Strandröplabda Magyar Bajnokság első fordulója Csopakon. A férfi mezőny legnagyobb sztárját, az ötszörös bajnok és egyben címvédő Stréli Bencét, a Strandröplabdázásért Sportegyesület játékosát kérdeztük a torna előtt.

-Mindenki arra kíváncsi kivel fogsz nekivágni ennek a bajnoki szezonnak. Mit tudhatunk erről?
– Kezdjük talán azzal, hogy – bár előző párostársam Hajós Artúr nem versenyez a szezonban – motivált maradtam és mivel a klubunknál nagyon ígéretes, fiatal játékosaink vannak, utánpótlás válogatottak, ezért a fordulók során velük indulok. Az első tornán Csopakon Polgár Leventével vágunk neki a küzdelmeknek. Hogy a döntőre kivel megyek majd augusztusban, azt még nem árulhatom el.


-Nemrég edzőként is kipróbálhattad magad a nemzetközi színtéren, ott milyen tapasztalatokat szereztél?
– Élmény volt számomra, nagyon új még, de rendkívül élvezem, motivált vagyok ebben is. Ezek a srácok, akikkel most együtt dolgozom, velük együtt is szoktam tréningezni. Azokat a tapasztalataimat próbálom átadni nekik, amiket az évek során a nemzetközi tornákon is gyűjtöttem. Nagyon jó srácok, fiatalok és ígéretesek, véleményem szerint komoly karriert futhatnak be. Most annyi idősek, mint én voltam 2018-ban az első OB győzelmem idején, remélem egyiküket hozzá tudom segíteni ehhez az élményhez.
– Tehát akkor az OB-döntőn is egy feltörekvő fiatal klubtársaddal indulsz majd?
– Nagy az esély rá, igen, hisz a hosszútávú terveink közé tartozik, hogy olyan párt találjunk, akivel az olimpia is cél lehet. Nem akarom túldicsérni őket, de annyira eltökéltek, amilyenek mi se voltunk anno, és ez nagy reményekkel tölt el nem csak engem, de az egyesületet is!