Érzelmi hullámvasút Thaiföldön: „szerencsés vesztesként” most már a világbajnokság főtábláján parádézik a Vasvári, Kun kettős!

Strandröplabda, Válogatott

Nehéz pár szóban összefoglalni azt, amit Kun Stefánia és Vasvári Zsófi átélt az elmúlt 48 órában a thaiföldi U21-es strandröplabda világbajnokságon, hisz a selejtezőben – egy győzelem után – a főtábláért kiírt meccsüket minimális különbséggel ugyan (20-22, 19-21), de elveszítették a finnek ellen, így – akárcsak a másik három magyar páros – nem jutottak a legjobb 32 közé.

Igen ám, de Fortuna közbeszólt, ugyanis az egyik főtáblás részvevő nem jelent meg a regisztrációkor, így az utolsó kvalifikációs körben kiesett duók közül egyet – úgynevezett „Lucky Loser”-ként – a legjobb 32 közé sorsoltak. Ez az egy pedig a Vasvári Zsófi és Kun Stefánia alkotta magyar egység volt, amely így folytathatta vb-szereplését!

A sztori innentől vált igazán meseszerűvé, ugyanis a magyar lányok az első vb-főtáblás csoportmeccsükön legyőzték az első kiemelt thaiföldi Salinda, Jidapa duót, majd tükörsimán verték kajmán-szigeteki ellenfelüket is, így két sikerrel már biztos továbbjutónak számítanak. Sőt, ha holnap a guatemalai páros ellen is nyernek, akkor csoportelsőként várhatják a folytatást, azaz egyből a szombati nyolcaddöntőbe, a legjobb 16 közé kerülnének. Egészen hihetetlen, de szerencsére igaz a történet. Szóval, továbbra is hajrá Csajok!!

A Vasvári, Kun páros csoportmérkőzései:

Vasvári/Kun vs. Salinda/Jidapa (THA) 2:0 (21-13, 28-26)

Vasvári/Kun vs. Robinson/Delapenha (CYM) 2:0 (21-12, 21-17)

nov. 9., 7:00 (magyar idő szerint), Vasvári/Kun vs. Zuniga/Aguilar (GTM)

Gubik János (szövetségi edző): Szerencsésebbnél is szerencsésebben alakult a résztvételünk. Megmondom őszintén, titkon számítottam rá, hogy valamelyik távoli ország csapata nem érkezik meg a főtáblás küzdelmekre, ezért még időben leadtuk a nevezésünket a „Lucky Loser” sorsolásra. Ezzel a lehetőséggel az utolsó körös vesztesek élhetnek. S, persze nem csak mi gondolkodtunk így, hanem a lett és német válogatott is, de végül minket húztak ki a kalapból, így automatikusan a 32. helyre raktak bennünket, de egy nagyon kellemes csoportba, még akkor is, ha az első kiemelt thaiföldiekkel is meg kellett mérkőznünk. Őket egy határozott első és egy nyögvenyelős második szettel ki is pipáltuk, s a kajmánok ellen is sikerült magabiztos győzelmet aratni. A harmadik meccsen – csütörtökön – ugyancsak nyerni szeretnénk, hisz az már csoportelsőséget jelentene.

A többi magyar páros már befejezte vb-szereplését, helyezéseik:

33. Dóczi Domonkos, Frányó Csanád

37. Borbély Boldizsár, Niemeier Lukas

45. Gubik Hanna, Meilinger Réka