Edzőtovábbképzés a további strandröplabdás sikerekért! 

Strandröplabda

A strandröplabdázók idei éve remek volt: a Hajós, Stréli férfi páros történelmi aranyérmet szerzett a szlovéniai MEVZA-tornán, emellett többször is négy közé jutott World Beach Pro Tour-versenyen, a Tari, Veress kettős az U18-as fiú Európa-bajnokságon harmadik lett, a Kun, Vasvári női duó pedig az U21-es világbajnokságon zárt kilencedikként. Mindezek mellett természetesen bőven volt még szép eredmény.

A szakma képviselői a sikeres év végéhez közeledve edzőtovábbképzés keretében találkoztak egymással Csepelen. A három napot felölelő előadássorozatot rendkívül konstruktívnak ítélték meg a résztvevők, akik a Hajós, Stréli párossal is dolgozó brazil trénertől, Leonardo Lourencótól is hasznos edzői fortélyokat tudhattak meg.

Kedden a nyitásfogadás, feladás és támadás technikák korspecifikus fejlesztése, szerdán az edzésperiodizáció, technika, taktika kezdő szinten, csütörtökön pedig az edzésperiodizáció, technika, taktika haladó szinten tematika alapján épült fel a program. Mindegyik nap a kétórás elméleti oktatás után csaknem ugyanennyi gyakorlati rész következett, amin a jelenlévők igencsak aktívnak bizonyultak.