Csúcs lesz az idei strandröpis nyár!

Strandröplabda

Megtartották az Audi Hungaria Strandröplabda Magyar Bajnokság szezonnyitó sajtótájékoztatóját, amelyen elhangzott, hogy a dinamikusan fejlődő szakág idei országos versenyeinek első állomása a turisták számára is rendkívül kedvelt településen, Csopakon lesz. Akárcsak az elmúlt években, idén is kiemelt médiaérdeklődés övezi az egész nyarat felölelő viadalt, hisz az M4 Sport mindegyik fordulóról és a Lupa Beachen sorra kerülő döntőről is élőben közvetít majd.

– Az idei évtől szerettük volna, ha nem csak Győr környéki kluboknak, sportolóknak nyújtunk támogatást, hanem olyan sportszövetségnek, bajnokságnak is, amelynek még nincsen névadó szponzora, és amellyel hosszútávra lehet tervezni, így találtunk egymásra a röplabdával – nyilatkozta Perényi Zsigmond, az Audi Hungária Zrt. vállalati marketing vezetője az MRSZ-ben tartott sajtóeseményen. – Fontos volt a szponzoráció szempontjából, hogy olyan mozgásformát találjunk, ahol csapatban kell gondolkodni és együtt dolgozni a siker érdekében, akárcsak az autógyártásban. Mindemellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a strandröplabda széles körben elérhető, nem csak profi sportolóknak, s a fiatalok körében is igen népszerű.

Vatai Gabriella, a Magyar Röplabda Szövetség ügyvezető igazgatója örömtelinek, s egyben komoly eredménynek nevezte, hogy egy ilyen dinamikusan fejlődő sportág mellé sikerült egy méltó szponzort bevonzaniuk. A sportvezető arról is beszélt, hogy az idei új helyszínen, Csopakon, a Balaton mellett egy egyedülálló, strandröplabdához minden eddiginél jobban illeszkedő infrastruktúra áll rendelkezésre. „Valósággal berúgjuk az ajtót a szezonra” – fogalmazott.

A sajtótájékoztatón részt vett a két tavalyi bajnok páros egy-egy tagja is. Vaida Beáta elmondta, hogy kedveli a Balatont és annak környékét, így nagyon várja már a csopaki versenyt. Idén címvédésre készülnek Villám Lillával, de szerinte nagyon nehéz dolguk lesz, mert a mezőny rendkívül kiegyenlített. A mezőnnyel kapcsolatban még azt is hozzátette, hogy egyre inkább érezhető a terem- illetve a strandröplabda szétválása, és akik a „parkettről” érkeznek nyáron a homokra, azoknak egyre nehezebb dolguk van a kifejezetten strandröplabdára specializálódott párosok között.

Ami a férfiakat illeti: Stréli Bence címvédését külön nehezíti, hogy bajnok párja, Hajós Artúr kihagyja a szabadtéri szezont és a teremre koncentrál, így a bajnoki fordulók során több, fiatalabb csapattársa mellett kipróbálja majd magát Stréli, aki azt még nem árulta el, hogy ki lesz majd mellette a bajnoki döntőben.

Az Audi Hungaria Strandröplabda Magyar Bajnokság idén négy fordulóból áll, a hétvégi csopaki állomás után Tatán és Csepelen rendeznek majd versenyt, a bajnoki döntőt pedig augusztus közepén, a Lupa Beachen tartják.