Világbajnokságra készülnek utánpótlás strandröplabdázóink

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A tervek szerint – és ha a járványhelyzet is megengedi – decemberben, Thaiföldön rendezik meg az U19-es és U21-es strandröplabda-világbajnokságot, amelyen magyar versenyzők is indulnak majd. A lányok és a fiúk már október 8-ám megkezdték a felkészülést a megmérettetésre.

 

Az U19-es vb-t eredetileg tavaly rendezték volna Thaiföldön, de a járványhelyzet miatt az idén szeptemberre halasztották és összevonták az U21-es vb-vel. Aztán ezt is tovább tolták decemberre. Most újabb módosítás történt a dátummal és a helyszínnel kapcsolatban is, de ezúttal csak egy hetet halasztottak és Thaiföldön belül történt a helyszínváltás is, azaz az U19-esek december 6-11., az U21-esek december 14-19-én versenyeznek Phuketben.

Eredetileg az U19-es lányoknál Vasvári/Vecsey, az U21-es fiúknál Mikuláss-Koch/Szabó párosok indultak volna, ám a decemberi módosítás után a fiúk teremklub-kötelezettségeik, Vecsey Fanni pedig tanulmányai miatt nem tudták vállalni a részvételt.

Így a lányoknál Gubik Hanna és Vasvári Zsófi indul majd a fiatalabb korosztályban, míg az idősebbeknél Vasvári Zsófi nővérével, Vasvári Eszterrel vesz majd részt a vb-n, míg a fiúknál mindkét korosztályban Petik Csanád és Dóczi Domonkos képviseli színeinket. Utóbbiak felkészülését Oláh Zsolt irányítja, míg a lányoknál Gubik János, a brazil Leopoldo Sindice da Silva és Buday Balázs tréningezi, míg Thaiföldre utóbbi és Oláh utazik majd velük.

 

Ugyancsak az utánpótlás világversenyekkel kapcsolatos hír, hogy az európai szövetség nyilvánosságra hozta a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságok színhelyeit és időpontjait. Először a legidősebbek (U22) versenyeznek majd június 7-12. között a hollandiai Vlissingenben és Werkendamban, majd július 14-17. alatt a törökországi Izmirben mérik össze erejüket az U20-asok, míg a legfiatalabbak (U18) kontinenstornájára szeptember 1-4. kerül sor a görögországi Loutrakiban.

Idén remek eredményeket értek el versenyzőink a korosztályos Eb-ken, amelyek közül kiemelkedik a Mikuláss-Koch/Szabó duó 4. helye a fiú U20-asoknál, hiszen Európa-bajnokságon eddig ez volt a legjobb magyar helyezés. A fiú U22-eseknél a Hajós/Stréli, a lány U20-asoknál a Vasvári/Vecsey, az U18-asoknál pedig a Vasvári/Gubik párosok végeztek a 9. helyen, míg a Vasvári testvérek (leány U22) és az Udvarhelyi/Tari (fiú U18) kettősök a 17. helyen zártak.