Strandröplabda: csoportgyőztesek a lányok a World Touron és az U18-as Eb-n is

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Pénteken nem csak a ljubljanai U18-as strandröplabda Európa-bajnokságra, hanem az ukrajnai Koropovéban zajló 1*-os World Tour-versenyre is figyelni kellett, ráadásul volt is értelme.

 

A felnőtt World Tour-on az újdonsült országos bajnok Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) képviseli színeinket, akik egyből a főtáblán kezdhettek, ahol első mérkőzésüket az izraeli Maor/Barannik ellen játszották és 21:18, 21.19-re meg is nyerték, amivel már biztosan kiharcolták a továbbjutást, de aztán a kolumbiai Andrea/Gorda kettős ellen, egy háromszettes nehéz meccsen (21:18, 14:21, 15:12) még a csoportgyőzelmet is sikerült kiharcolniuk, így holnap egyből a négy közé kerülésért játszhatnak és már legrosszabb esetben is az ötödikek. Ellenfelük majd a bolgár Kjoszeva/Kindova, illetve az ukrán Zsukova/Nagorna kettősök összecsapásának győztese lesz.

Közben Ljubljanában, az U18-as Európa-bajnokságon is nagyon ment a lányoknak: Gubik Hanna és Vasvári Zsófi (SRSE) a csütörtöki két siker után pénteken a 6. helyen kiemelt svájci Kernen/Bossart párost is legyőzték (22:20, 21:14), így csoportgyőztesként egyből a nyolcaddöntőbe kerültek, ahol szombaton délután a svéd Saxne/Johansson (26. kiemelt), illetve a ciprusi Gusarova/Siapani (32.) kettősök mérkőzésének győztesével meccselnek majd.

Az összképen egy kicsit a fiúk rontottak, hiszen Tari Bence és Udvarhelyi Márton (SRSE) a csütörtöki győzelme után pénteken mindkét csoportmeccsét elvesztette, de egyrészt, a harmadik helyen így is továbbjutottak, másrészt, ne feledjük, hogy előbb igazából még U16-os korosztályú. A dán Lundby/Stenmann párostól 21:13, 21:15-re, az 1. helyen kiemelt szlovén Bracko/Marovt kettőstől 21:19, 21:16-ra kaptak ki. Rájuk így még vár egy plusz mérkőzés, mégpedig egy csoportmásodik ellen, a 16-ba kerülésért, amely a 9. kiemelt francia Canet/Rotar duó lesz 11:30-tól. Amelyik győz, az a 6. kiemelt cseh Fabikovic/Struska páros ellen lép majd pályára.