Strandosok a „jégen” – a Városligetben lesz a hóröplabda ob

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

December 18-án rendezik meg Budapesten, a Városligeti Műjégpályán a második hóröplabda országos bajnokságot. A leginkább a strandröplabdára hasonlító szakágban hárman alkotnak egy csapatot, s a versenyzők havon, stopliscipőben játszanak. A szakág bemutató sportágként szerepelt a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

 

Az első hóröplabda ob-t még 2018 elején rendezték Eplényben, s akkor még párosok indultak, akik közül a győztesek részt vehettek a sportág első Európa-bajnokságán, az ausztriai Wagrainban. A győzelmet akkor a férfiaknál Soós Izsák (Gödöllői RC) és Bán Viktor (Pénzügyőr), a hölgyeknél pedig a Gödöllői RC színeiben szereplő Győri Panna és Lutter Eszter szerezték meg az eplényi sífelvonó tövében.

Az idei esemény szervesen kapcsolódik a Magyar Röplabda Szövetség megalakulásának 75 éves évfordulójához, és remélhetőleg a Városligetben sok nézőt vonz majd a szombati rendezvény.

A bajnokságot négy kategóriában rendezik meg: férfi és női felnőtt, illetve leány és fiú U20-as korosztályban, amelyekben 8-8 csapat nevezését fogadják el. Amennyiben valamelyikben kevesebb nevező lesz, úgy más kategória létszáma viszont növelhető lesz, de a bajnokság akkor számít majd érvényesnek, ha a felnőtteknél négy, az utánpótlásban pedig legalább három csapat jelentkezik.

Túljelentkezés esetén, illetve a kiemelés meghatározásánál a nevezettek strandröplabda ranglista pontjai számítanak majd. Egy csapatot három-négy játékos alkot, de egyszerre a pályán csak hárman lehetnek.

A tornénak pénzdíja is van: a felnőtt dobogósok között 700 ezer forintot osztanak szét. A jelentkezési határidő december 10. péntek éjfél.

 

A részletes versenykiírás itt olvasható:
Hóröplabda_Felnőtt_és_UP_MagyarBajnokság-2021