Rajtol Ljubljanában az U18-as strandröplabda Eb

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Csütörtöktől vasárnapig tart a szlovéniai Ljubljanában az U18-as korosztály strandröplabda Európa-bajnoksága. A kontinensviadalon a magyar színeket a lányoknál Gubik Hanna és Vasvári Zsófi (SRSE), valamint Udvarhelyi Márton és Tari Bence (mindkettő SRSE) képviseli.

 

A fiúkat Oláh Zsolt és Soós Izsák készítette fel a kontinensviadalra, míg a lányok szakmai munkáját brazil szakember, Leopoldo Sindice Da Silva (mindannyian az SRSE trénerei) felügyelte.

A magyar párosok csütörtökön a csoportküzdelmekkel kezdik meg a versenyzést, amelynek szerda este megtartották a sorsolását. A lányok a 11. helyen lettek kiemelve, így az F-csoportba lettek besorolva, s csütörtökön délelőtt 10:40-kor a norvég Mol/Flatekval (22.) duóval kezdenek, délután 17:20-tól pedig a hazai pályán szereplő Javornik/Gorjup (27.) páros vár rájuk. A csoportküzdelmeket pénteken a 6. kiemelt svájci Kernen/Bossart kettőssel zárják.

A fiúk a 16. kiemelési számot kapták, és így az A-csoportba kerültek. Csütörtökön 12:20-tól a román Beclea/Stan (17.) duó ellen kezdenek, majd péntek reggel a dán Lundby/Stenmann (32.) páros következik, végül az 1. helyen kiemelt szlovén Bracko/Marovt kettőssel fejezik be a csoportküzdelmeket.

A csoportok győztesei egyből a nyolcaddöntőbe jutnak, és a másodikok és a harmadikak keresztjátékának győztesei lesznek majd az ellenfeleik.