Mindkét magyar páros a 17. helyen zárt az U19-es strandröplabda vb-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A Gubik Hanna-Vasvári Zsófi duó és a Dóczi Domonkos-Petik Csanád kettős is továbbjutott csoportjából a Phuketben zajló világbajnokságon, a legjobb 16 közé azonban egyik magyar párosnak sem sikerült bejutnia. A lányok egy spanyol, a fiúk pedig egy észt duótól szenvedtek vereséget.

 

Mindkét magyar páros a harmadik helyen zárt csoportjában, így a továbbjutás sikerült, a legjobb 16 közé jutásért viszont nehéz ellenfél várt rájuk. A Gubik-Vasvári kettős az U20-as Eb-ezüstérmes Moreno-Vergara duóval találta szemben magát, és becsülettel helyt állt esélyesebb riválisával szemben. A nagyot küzdő magyar lányok 21-16-ra, illetve 21-15-re veszítették el a két játszmát, így a 17. helyen végeztek a világbajnokságon.

A Dóczi-Petik kettős a csoportkör utolsó fordulójában hatalmas csatában, döntő szett 15-12-re győzte le kazah ellenfelét, ezzel sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba, ahol 16 és 19 pontot sikerült szerezniük az észt párossal szemben, ez azonban nem volt elég a legjobb 16 közé jutáshoz, ezzel a magyarok számára befejeződött az U19-es vb.

A torna döntőit vasárnap rendezik, a jövő héten pedig már kezdődik az U21-es világbajnokság, amelyen a lányoknál a Vasvári-testvérek, a fiúknál pedig a Dóczi-Petik páros képviseli a magyar színeket.