Magyar strandröplabdázók is indulnak a thaiföldi utánpótlás-világbajnokságon

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Összesen három magyar páros képviselteti magát a thaiföldi Phuketben a jövő héten kezdődő U19-es és U21-es strandröplabda-világbajnokságon. A lányoknál Vasvári Zsófi a fiatalabb korosztályban Gubik Hannával, a 21 éven aluliak között testvérével, Vasvári Eszterrel indul, a fiúknál pedig mindkét kategóriában a Petik Csanád – Dóczi Domonkos kettősnek szoríthatunk.

Soltész Róbert, a Magyar Röplabda Szövetség strandröplabda referense elmondta, hogy a lányok ranglista-helyezésüknek, illetve a Vasvári–Vasvári páros tavalyi U20-as Eb-n elért ötödik helyezésének köszönhetően rögtön a 32-es főtáblán kezdik meg szereplésüket, a fiúknak viszont már a selejtezőben is részt kell venniük, ahol minden találkozót meg kell nyerniük ahhoz, hogy bejussanak a csoportkörbe.

Ez azonban, bár nehéz, de nem lehetetlen, hiszen a legutóbbi, három évvel ezelőtti világbajnokságon, Kínában a Hajós Artúr–Stréli Bence kettős is a selejtezőből indulva menetelt egészen a 9. helyig. A hölgyeknél akkor Tátrai Nikolett és Orbán Orsolya képviselte a magyar színeket, ők szintén sikerrel vívták meg a selejtezőket, és végül a 25. helyet szerezték meg.

A koronavírus-járvány miatt tavalyról elhalasztott vb-re idén is rányomja bélyegét a világjárvány, így csak a helyszínen dől el, hogy az egyes kategóriákban pontosan hány páros vesz részt, de ettől függetlenül minden magyar duó esetében joggal reménykedhetünk a sikeres szereplésben.

Az U19-es világbajnokság december 6-án, az U21-es vb pedig december 14-én kezdődik, a magyar párosok szerepléséről rendszeresen beszámolunk.