Magyar sikerek az U21-es strandröplabda vb-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

 

Vasvári Eszter és Zsófi veretlenül nyerte meg csoportját a Thaiföldön zajló világbajnokságon, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A Petik Csanád-Dóczi Domonkos kettős a szerdai vereség után javítani tudott, és még a csoport megnyerésére is van esélye.

A Vasvári-testvérpár, Eszter és Zsófi mindhárom csoportmérkőzését játszmaveszteség nélkül nyerte meg, és magabiztosan lépett tovább a legjobb 16 közé. A magyar lányok egy bolíviai és egy thaiföldi duó után a lett Ozolina-Liepajniece párost is simán, 21-12-re és 21-16-ra verték, és bizakodva várhatják a magyar idő szerint péntek délelőtt sorra kerülő nyolcaddöntőt.

A fiúknál Petik Csanád és Dóczi Domonkos a csoportkör nyitányán nagy csatában kikapott egy amerikai kettőstől, a kanadai Nemeth-Gagnon duó ellen viszont már sikerült javítaniuk. Egy viszonylag szoros (21-16) és egy sima (21-10) játszmában győztek a magyarok, akik magyar idő szerint pénteken hajnalban egy fülöp-szigeteki páros ellen zárják a csoportmérkőzéseket. Ha ezt a találkozót megnyeri Csanád és Domonkos, a másik összecsapás eredményétől függően akár még csoportelsőként is továbbjuthat.