Két címvédő is a hóröplabda ob-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Szombaton a városligeti Műjégpályán rendezik meg a 2021. évi hóröplabda országos bajnokságot. Az új szakág leginkább a strandröplabdához hasonlít, de egyrészt homok helyett havon játsszák, másrészt nem két, hanem három tagúak a csapatok. Összesen három kategóriában – felnőtt férfi és női, illetve U20 leány (az U20-as fiúknál kevés volt a nevezők száma) – rendezik meg a küzdelmeket.

 

Délelőtt 9 órától az utánpótlás-versennyel kezdődik a program, amelyben kilenc csapat indul. Délután a felnőtteken a sor, ahol több neves strandröplabdázó is pályára lép, így például az idei bajnok Szombathelyi Szandra és Villám Lilla, vagy az idén az ob-n, tavaly pedig az Exatlonban bronzérmes Szabó Dorottya. De ott lesz az indulók között két címvédő is…

A hóröplabda országos bajnokságot ugyanis eddig egyszer, még 2018-ban rendezték meg Eplényben, de ott még párosok számára hirdették meg a versenyt. Akkor a nőknél Győri Panna és Lutter Eszter szerezte meg a bajnoki címet, a férfiaknál pedig Soós Izsák és Bán Viktor diadalmaskodott, s az aranyérmesek részt vehettek a sportág első Európa-bajnokságán is. Győri és Soós most is ott van a nevezettek között, s mindketten aranyesélyesnek számítanak most is.

Persze, mivel ilyen versenyeket nem rendeznek idehaza, ezért az esélylatolgatásnál csak a strandröpis eredményekből lehet kiindulni, ami aztán a havon akár fejre is állhat.

Aki kíváncsi lenne erre a ritkán látható sportágra, az szombaton egész nap megtekintheti a meccseket Budapesten, impozáns környezetben, a Vajdahunyad vár tövében, a városligeti Műjégpályán, akár egy kis korcsolyázással is egybekötve.

A program, U20:
Felnőtt: