Az SRSE és a Gödöllő volt a legeredményesebb az utánpótlás strandröplabdázóknál

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Ahogyan az utánpótlás terembajnokságok lezárultával, úgy most a strandröplabdázóknál is készítettünk egy összegzést az idény végén. Összeállításunkban azt vizsgáltuk, hogy mely klubok tudtak érmet szerezni az öt korosztály (U14, 16, 18, 20, 22) bajnokságának döntőiben. A strandröplabdázóknál nem kötelező azonos klubbélinek lennie a versenyzőknek, így egy-egy korosztályban akár két különböző klub is szerezhetett aranyérmet.

 

A fiúknál eléggé egyoldalú a helyzet: immár 2017 óta mindig a Strandröplabdázásért SE szerzi a legtöbb bajnoki címet, tavaly és idén pedig már nem volt olyan korosztály, amelyiknél a dobogó tetején nem állt legalább egy SRSE játékos. Fölényüket az is jól jellemzi, hogy a lehetséges 15 éremből 12-nek is részesei voltak, a három magasabb korosztályban pedig gyakorlatilag kibérelték a dobogót. Rajtuk kívül mindössze három klub tudott még érmet szerezni: a Pénzügyőr (U20 arany, U14 ezüst és bronz) mindhárom medáliából gyűjtött egyet-egyet, a Beach Sportnak is volt aranyérmese (U14), az Egri Városi Sportiskolának pedig egy bronza (U16).

A csepeli klub a lányoknál is begyűjtött két aranyat, csakúgy, mint a Gödöllői RC (U20-ban éppen közösen szerezték), csakhogy amíg előbbieknek nem volt más érmük, utóbbiak két ezüstöt és három bronzérmet is begyűjtöttek, így a lányoknál – csakúgy, mint tavaly – ők lettek a legeredményesebbek. Itt egyébként sokkal szélesebb volt az érmes klubok palettája, mint a fiúknál: a Békéscsaba, a Beach Sport és a Strandsport SE egy-egy országos bajnoki címet szerzett, míg a Vasas, az UTE, az ÉDRA és a Kispest SE tudott még érmet szerezni, kettőnél többet pedig csak a Gödöllő és a Vasas. A lányoknál a gödöllőiek domináltak a három legfelső korosztályban, ahol három-három párosuk is bejutott a legjobb négy közé.

Ha az összesítést nézzük, akkor az SRSE hét arannyal zárt, kettő-kettő jutott a Gödöllőnek és a Beach Sportnak, egy-egy pedig a Békéscsabának, a Pénzügyőrnek és a Strandsportnak.

 

Utánpótlás strandröplabda érmek klubonként
Fiúk:
Klub                I.          II.        III.       összesen
SRSE               5          4          3          12
Pénzügyőr      1          1          1           3
Beach Sport   1          –          –          1
EVSI                 –          –          1          1

Lányok:
Gödöllői RC   2          2          3          7
SRSE                2          –          –          2
Beach Sport   1          1          –          2
Békéscsaba    1          –          –          1
Strandsport    1          –          –          1
Vasas              –          2          1          3
UTE                  –          1          –          1
ÉDRA               –          –          1          1
Kispest SE       –          –          1          1