Irány a Gymnasiade, éremesélyesként!

Teremröplabda

Október 23. és 31. között, a bahreini Manamában rendezik a 2024. évi Gymnasiadét. A Gymnasiade a diákoknak rendezett nemzetközi multisport esemény, idén 26 sportággal a programjában, köztük a strandröplabdával. A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy idén 71 országból 5.300 sportoló, edző és versenybíró vesz részt rajta. Magyarországot 110 fős delegáció képviseli, melyből 11 fő alkotja a strandröplabdás különítményt.

A Gymnasiadéra utazó magyar strandröplabdázók egyik fiú csapata a Tari Bence, Veress Ákos, Niemeier Lukas trió. (A mérkőzéseket párosok játsszák, de a csapat három főből állhat, s mérkőzésenként változtatható az összeállítás.) A Strandröplabdázásért SE mindhárom fiatal kiválósága remek eredményeket ért el az idei nemzetközi versenyeken. Tari Bence és Veress Ákos 5. helyezést ért el a felnőtt Közép-Európa Kupán (MEVZA), az U20-as MEVZA versenyt aranyéremmel zárta, bejutott a legjobb négy közé a Qidong-i Beach Pro Tour versenyen, valamint 5. helyezett lett az U19-es világbajnokságon. Niemeier Lukas az U20-as MEVZA tornán bronz, míg a Burundiban rendezett Beach Pro Tour versenyen ezüstérmes lett. A három válogatott játékossal Soós Izsák szövetségi kapitány utazik a Gymnasiadéra.

A delegáció másik felét a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Iskola tanulói, a Petőfi SC játékosai alkotják. Női párosban Somogyi Cecília és Kis Dóra Laura, míg férfi párosban Andorka Kende és Hajc Martin versenyeznek majd, akiket Andorka Gábor és Máté Norbert edzők segítenek.

A Magyar Diáksport Szövetség támogatásának köszönhetően ezúttal a játékosokon és edzőkön kívül lesz, aki a magyar játékvezetőket képviseli majd a versenyen, méghozzá Nagy Dóra személyében. A fiatal sípmester a hazai strandröplabda bajnokságot a felnőtt női döntő 1. játékvezetőjeként zárta, nemzetközi szinten pedig ez lesz az első versenye a szakágban.

Sok sikert kívánunk minden magyar sportolónak és sportszakembernek!