A Vasas Óbuda a MEVZA Szuperkupa győztese!

Klub - nki, Teremröplabda

A magyar bajnoki címvédő a maribori MEVZA Szuperkupa harmadik, vasárnapi mérkőzését is megnyerte, így hibátlan teljesítménnyel elhódította a szuperkupát! A Vasas történelmet írt, hiszen az első ízben kiírt MEVZA Szuperkupát hódította el.

MEVZA Szperkupa 3. forduló
OTP Banka Branik Maribor – Vasas Óbuda 0-3 (-12, -18, -14)
Maribor, 120 néző. Vezette: Simonovic (svájci), Juracek (szlovák), Miklosic (szlovén)
Vasas: Glemboczki 10, Papp O. 7, Bannister 14, Sillah 16, Fekete F. 8, Leite 6. Csere: Juhár (liberó), Erőss 1, Tóth S. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz
Maribor: Danilovic 4, Stampar 1, Haluzam 4, Jularic 5, N. Milosic 8, Mlakar 12. Csere: Cikac (liberó), Knezevic, Ramic 1, Farkas, K. Milosic 2. Vezetőedző: Ziga Kos
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz
: – A mai eredmény az előszezonban lejátszott kemény meccseinknek köszönhető, mert azokon kijöttek a gyengeségeink. Sok találkozón vagyunk túl, voltak nem várt sérüléseink is, de ez a torna összességében nagyszerű volt. A lányok ma győztes mentalitással, élesen, koncentráltan léptek pályára, és végig domináltunk.

A torna utolsó játéknapját a Vasas és a Maribor is 2/0-s győzelmi mutatóval várta, így a találkozó gyakorlatilag döntővel ért fel. A délutáni összecsapáson a horvát Dinamo Zagreb legyőzte osztrák riválisát, így a horvátok szerezték meg a bronzérmet.

A zárómeccset rendkívül szervezett és hatékony játékkal kezdte a magyar együttes, amely amellett, hogy jól védekezett és remekül nyitott, támadásban kiegyensúlyozott volt, s a szett felénél már minden, pályára lépett támadójátékosának volt pontja. A folytatás sem hozott izgalmakat, Papp Orsolyáék simán kerültek előnybe (25:12, 1:0).

A második játszmát jobban kezdte a Maribor, de a magyarok 7-7-nél utolérték egyre többet hibázó riválisukat, s légiósaik, az amerikai Taylor Bannister, valamint a szlovén Fatoumatta Sillah ponterős játékával folyamatosan növelték előnyüket, s kevesebb mint egy óra után már kétszettes volt a fórjuk (25:18, 2:0).

A harmadik felvonásban Bannister nyitósorozatával, valamint a hálónál lévők jó blokkjaival lépett el ellenfelétől a Vasas, amely rendkívül agresszíven, s emellett szitne hiba nélkül röplabdázott. A házigazda játékosai ugyan becsülettel próbálkoztak, de ezen a napon nem tudtak egyenrangú partnerei lenni a Bajnokok Ligája-résztvevő óbudaiaknak, akik 75 perc alatt lezárták az összecsapást (25:14, 3:0).

Forrás: MTI
Fotó: Vasas Óbuda