Két érem válogatott centerünk célja a Nyíregyházával

Teremröplabda

Lászlop Alexandra szeretné, ha az előző idényhez képest jobban teljesítene a Fatum Nyíregyháza mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában. A válogatott center arról is beszélt, hogy nagyszerű érzés most a nemzeti csapat kötelékébe is tartozni, épp ezért a jövő évi kerettagságért is küzd az idény során. 

– A felkészülés alapján hogy látod, milyen erősségű lehet a Fatum a következő idényben?

– Idén szerintem még ütőképesebb csapatot állított össze a klub vezetősége. Vannak tehetséges fiataljaink és vannak jó kvalitásokkal rendelkező külföldi igazolásaink is, emellett pedig több válogatott röplabdázó is tagja a keretnek. Röviden összefoglalva: jó megérzéseim vannak a szezont illetően, de majd az eredmények igazolnak bennünket, szóval kár lenne jóslatokba bocsátkozni.

– Milyen hangulatban telt a felkészülés, mennyire kovácsolódott össze a csapat?

– A felkészülés eleje azzal telt, hogy minél jobban megismerjük egymást, most már azt gondolom, hogy kezd összeérni a társaság. A csajok nagyon pozitívak, jó felfogással rendelkeznek, ami fontos lesz a stresszes vagy nehezebb szituációkban a meccsek során.

– Milyen személyes célokkal kezded meg a szezont?

– A csapatnál szeretném lelkileg is segíteni, motiválni, vagy akár feltüzelni a többieket, ez a mentális rész, amit várok magamtól. Ami pedig a játékot illeti: szeretnék olyan stabil teljesítményt mutatni, amire mindig számíthatnak tőlem a szakmai stáb tagjai és a játékostársaim. Emellett személyes célom, hogy a jövő nyáron is magamra ölthessem a címeres mezt, amiért ezúttal is minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, ugyanis fantasztikus érzés volt a két augusztusi győztes Eb-selejtezőn részt venni.

– Az idény végén milyen eredménnyel lennél elégedett a Fatum színeiben?

– Azt mondták, hogy merjünk nagyot álmodni. Nekem ott lebeg egy arany színű érem a lelki szemeim előtt… Most biztos azt hiszik, nagyképű vagyok (mosolyog! – a szerk.), ezért maradjunk inkább annyiban, hogy a színe mindegy, de legyen belőle kettő idén!