Búcsúzott a Bajnokok Ligájától a Fino Kaposvár

Klub - nki, Teremröplabda

Foghíjas csapattal is helytállt a Fino Kaposvár a Hypo Tirol Innsbruck elleni Bajnokok Ligája selejtező visszavágóján. A Hubicska Patrikot és Stepan Novoselovot is nélkülöző kaposváriak 3:0-ás vereséget szenvedtek ugyan, ám többször is megnehezítették az osztrákok dolgát, akik így végül kettős győzelemmel jutottak tovább a következő körbe, a Fino Kaposvár pedig a CEV Kupában folytathatja.

Bajnokok Ligája selejtező 1. forduló, 2. mérkőzés
Hypo Tirol Innsbruck – Fino Kaposvár 3:0 (19, 21, 21)
Innsbruck, Olympiahalle, 990 néző. V.: Geukes (német), Luts (belga).
INNSBRUCK: Kronthaler 14, Frances 7, Viiber 2, Nath 9, Grabmüller 7, Kupka 5. Csere: Kitzinger (liberó), Provaznik, Paulson 2, Hobus 10. Vezetőedző: Lorenzo Tubertini
FINO: Magyar 4, Djordjevic 9, Iván B. 7, Kalmár 11, Bögöly 8, Boldizsár 4. Csere: Feliciano (liberó). Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics

A mérkőzés előtt az volt a kérdés, hogy a több játékosát is nélkülöző Fino Kaposvár tud-e szettet rabolni az esélyesebb Hypo Tirol Innsbruck-tól. Az osztrákok magabiztosan kezdték a mérkőzést, és a Kaposváron is látott jó védekezésüknek köszönhetően kerültek egyre nagyobb előnybe. A Djordjevic-vezette kaposváriak feljebb tudtak zárkózni ugyan, de a játszma vége a hazaiaké volt (25:29, 1:0).

A sorsdöntő második játszma közepére összeállt a Fino játéka, több szép blokkot is bemutattak a kaposváriak és támadásban is pontosabbá vált a csapat. A hajrára azonban elfogyott a lendület, és ismét felkeményedett az Innsbruck védekezése, és a szettre beálló Kyle Hobus szerváival és ütéseivel nem bírtak a kaposváriak, így ezt a szettet is a hazaiak nyerték, amivel meglett a továbbjutás is (25:21, 2:0).

A tét nélküli harmadik szettet a Kaposvár kezdte jobban, a hazaiak koncentrációja a továbbjutás tudatában csökkent, amit ki is tudtak használni a kaposváriak. Lorenzo Tubertini-nek időt is kellett kérnie, hogy felrázza csapatát. A sikeres időkérés hatására kiegyenlítődött a találkozó, és játszma hajráját már az Innsbruck kezdhette előnyből. Prakljacsics mester már csak annyit kért, hogy játékosai élvezzék a találkozó hátralévő részét. Mutattak is be szép dolgokat a kaposváriak, azonban nem tudták megakadályozni, hogy ezt a szettet is behúzza a hazai csapat, megnyerve ezzel a találkozót is (25:21, 3:0). A Fino Kaposvár a CEV Kupában folytathatja európai kupaszereplését.