Férfi Extraliga: Rajt előtt (2. rész)

Klub - hazai

Kevesebb, mint két hét múlva rajtol a férfi Extraliga 2024/25-ös kiírása. Lassan kialakulnak a végleges játékoskeretek, a klubok túl vannak már az első erőpróbákon. A végső simítások előtt lássuk, hogyan várják a férfi Extraliga csapatai az előttük álló szezont. Felvezető sorozatunk második részében a Kecskemét, a VRCK, a DEAC, a MAFC, a MÁV Előre és a címvédő Fino Kaposvár csapatait vesszük sorra.

Nem volt nagy jövés-menés nyáron Kecskeméten, bár két meghatározó játékos távozott a KRC-től. Kecskeméti Bálint Ausztriában, a VCA Amstetten együtteséhez igazolt, Boldizsár Péter pedig a bajnoki címvédő Fino Kaposvárt erősíti a következő szezontól. A kecskemétiek nagy erőssége, a saját nevelésű, a felnőtt válogatottban is egyre komolyabb szerepet kapó Varga Péter maradt a csapatnál. A távozó Kecskeméti Bálint helyére a japán Yudai Minemura érkezett. A csapat erőssége az összeszokottság lehet, hiszen szinte változatlan kerettel vágnak neki az új szezonnak, melynek nyitómeccsét a KRC vívja a Pénzügyőr együttesével.

Ponterős játékosok távoztak nyáron a GreenPlan-VRCK csapatától, ugyanis Bibók Balázs Amstettenben Kecskeméti Bálint csapattársa lesz az új idényben, Jan Jirasek és Bohdan Velicsko is máshol folytatja pályafutását. Feladó posztra a távozó Roman Gurszkij helyére a bolgár Borislav Nikolov érkezett, ütőposztra az SZRSE brazil légiósát Davi Pozzobont igazolta le a Vegyész. Kisházi Valentin (DKSE) és az utánpótlásból felkerülő Melher Milán centerposzton erősíti majd Toronyai Miklós együttesét. A VRCK a DEAC csapatával mérkőzött a felkészülés elején, majd Szlovákiában vett részt két felkészülési tornán is, ahol jól fel tudta mérni a szakmai stáb, hol is tart a felkészülés. Szerdán egy DEAC-elleni mérkőzéssel zárja a felkészülést a Vegyész, majd a MEAFC elleni szezonnyitó következik október 4-én.

Debrecenben is a folytonosságra szavaztak, bár Bagics Balázs és a brazil Willian távozása érzékeny veszteség. Őket a Dág pontgyárosa Kun Benedek és a lengyel Hubert Lasecki pótolhatja. Mellettük Toma Ádám (VRCK) is a DEAC-ot erősíti az új idényben, aki debreceni tanulmányai miatt döntött a váltás mellett. Nem számíthat egy ideig Vladislav Pavljuk-ra sem Fodor Antal vezetőedző. A debreceniek a VRCK és a MEAFC csapataival vívtak párosmérkőzést a felkészülés során, felemás eredménnyel, majd az elmúlt hétvégén a miskolci I. Gregor András emléktornán harmadik helyen zártak a MAFC és a MEAFC mögött, megelőzve a TFSE együttesét. Az első fordulóban a DEAC visszavághat a MAFC-nak az előző szezon bronzpárharcában elszenvedett vereségért.

Tovább erősödött az előző kiírás ezüstérmese, a MÁV Előre Foxconn, hiszen az argentin Karim Slaibe és az albán Redi Bakiri személyében ponterős játékosok érkeztek Boa Szabolcs, Ambrus Bence és Christian Janke pótlására. Visszatért nevelőegyesületéhez Bandi Bernát is, aki a MAFC-nál töltötte az előző szezont. A székesfehérváriak két felkészülési tornán vettek részt: a romániai Nagybányán két győzelem és egy vereség volt a csapat mérlege, majd az elmúlt hétvégén hazai pályán két vereség mellett egyszer diadalmaskodtak Omar Pelillo tanítványai. A MÁV Előre számára október 6-án rajtol az idény a Dág otthonában.

A bajnoki címvédő Fino Kaposvár már túl van az első tétmérkőzésén is: a Bajnokok Ligája selejtezőjében 3:0-ás vereséget szenvedtek az osztrák Hypo Tirol együttesétől. A kaposváriaktól két fiatal távozott: Tóth Gábor és Zarka Márton az Egyesült Államokban tanul tovább. Bozóki Bence a Dinamo Bukaresthez szerződött, de távozott Thomas Lescay is. Pótlásukra érkezett Jorge Bruno Feliciano a Pénzügyőrtől, Boldizsár Péter a Kecskeméttől, valamint a francia Martin Djordjevic a Rennes Étudiants Club csapatától. A két Bajnokok Ligája-selejtező között szlovéniai túra várt a címvédőre, melyet két győzelemmel zárt a Fino, melyben több játékos is sérült, az újonnan igazolt kínai légiós pedig még nem léphetett pályára. A kaposváriak szerdán Innsbruckban lépnek pályára, majd október hatodikán a Vidux-Szegedi RSE ellen megkezdik a bajnoki menetelésüket.

A MAFC-BME és a Vidux-Szegedi RSE együttesei még nem tették közzé a játékosokereteiket, ám amint közzétették, frissítjük összeállításunkat!