Kiss Gréta: Éhesek vagyunk a sikerre!

Teremröplabda

A német Bundesligában szereplő Wiesbaden magyar válogatott ütőjátékosát, Kiss Grétát kérdeztük a dánok elleni idegenbeli Eb-selejtező előtt. Mint ismert: nemcsak a férfi, hanem a női válogatott is Dánia ellen kezdi a 2026-os Európa-bajnokság selejtezősorozatát most szombaton. A magyar hölgyek 19 órakor lesznek az északi alakulat vendégei (a férficsapat pedig 18 óra 30 perckor Érden fogadja Dániát). A női válogatott ma utazott el Dániába, Kiss Grétával a reptéren sikerült beszélgetnünk. 

– Már csak egy nap és jön az első Eb-selejtező mérkőzés. Milyen állapotban várja a dániai találkozót a csapat?
– Minden túlzás nélkül úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a felkészülésünk. Már az első szakaszban is sokat fejlődtünk, de mostanra még jobban összeállt a játékunk, ami nagyon fontos az ilyen tétmérkőzések előtt.
– Mire kell majd leginkább odafigyelni a dánok ellen?
– Maximálisan koncentrálva akarunk röplabdázni, persze, egy-egy mérkőzésen belül előfordulnak kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Ha esetleg jönne egy rosszabb periódus, akkor azt minél rövidebbre kell csökkentenünk, a saját hibáink számával együtt. Ha ez sikerül, akkor bármelyik csapatra veszélyesek lehetünk.


– És mik az erősségei (csak általánosságban persze) a mostani magyar válogatottnak?
– Gyorsan játszunk, a védekezési rendszerünk is egyre gördülékenyebben működik, s bízom benne, hogy ezt a tétmérkőzéseken is meg tudjuk majd mutatni. Az a célunk, hogy az ellenfélnek bizony nehéz legyen ellenünk pontot elérnie.
– Mi a helyzet erőnléttel?
– Ezt is mondani szerettem volna az előbb… Meggyőződésem, hogy fizikálisan hatalmas lépést tettünk előre, ami reményeink szerint a pályán is vissza fog köszönni.
– Legutóbb a 2021-es Eb-selejtezőkön játszott a dánokkal a magyar csapat, akkor simán nyert 3:0-ra mindkét alkalommal. Most, ez a megfiatalított magyar válogatott is egyértelmű esélyes a dánokkal szemben?
– Éhesek vagyunk a sikerre a dánok ellen, és ezúttal is győzelemre készülünk. Az edzőmeccsekből sokat tanultunk, mentálisan is rendben vagyunk, s tudjuk, hogy mire számíthatunk a dánoktól, mert alaposan felkészültünk rájuk. Szóval, reméljük a legjobbakat!