Eb-selejtezőkre fel: a MOL lett válogatottjaink mezszponzora!

Teremröplabda

Magyar-dán és dán-magyar Eb-selejtezőket rendeznek szombaton. Hogy lehet ez? Úgy, hogy a női és a férfi felnőtt teremröplabda-válogatott is Dánia ellen kezdi szereplését a 2026-os kontinensviadal selejtezőjében. A férfiak augusztus 17-én, szombaton 18 óra 30 perckor az Érd Arénában, a női csapat tagjai pedig 19 órakor idegenben lépnek majd pályára. Jó hír, hogy ezúttal lesz mezszponzora is csapatainknak, méghozzá a MOL jóvoltából!

A női röplabda-válogatott sorozatban hatodszor vehet részt Európa-bajnokságon, amennyiben sikerrel veszi a 2026-os torna idei és jövő évi selejtezőit. A dánokkal és a belgákkal egy csoportban szereplő együttes felkészülése zárásaként Mariborban szerepel edzőtáborozáson, pénteken pedig Dánia felé veszi az irányt, ahol az első Eb-selejtezőjét játssza majd a hazaiak ellen.

Sarlós Márton csapatmenedzser szerint biztató a válogatott játéka. Örömteli, hogy mindenki egészséges, a 16 fős keret az elutazás előtt szűkül majd 14-re, s bízik benne, hogy a lányok a lehető legjobb tudásukat nyújtják majd a dánok ellen.

„Több előkészületi mérkőzést is játszott a csapat az elmúlt időszakban. A rutinosabb játékosokkal felállva kifejezetten jó és látványos teljesítményt nyújtottak a lányok a horvátok elleni legutóbbi találkozókon, amelyeken sikerült győzelmeket aratni. A fiatalok is megkapták az esélyt a bizonyításra, s ők is éltek a lehetőséggel. Összességében úgy gondolom, hogy ezek a meccsek – játszottak a lányok egy amerikai egyetemi csapattal is – jól szolgálták a felkészülést” – nyilatkozta Sarlós Márton.

Alessandro Chiappini szövetségi kapitány is elégedett az elvégzett munkával és a játékosok hozzáállásával. Az edzőmérkőzésekkel kapcsolatosan pedig megjegyezte, hogy megvolt a meccseken belül a kellő koncentráció, s ezt a fókuszt az Eb-selejtezőkön is meg kell tartani. Fontos továbbá, hogy egy-egy hiba után nem szabad görcsölni, hanem mindig a soron következő szituációra kell összpontosítani. A csapat a napokban videózott is, s bár a dán válogatott is sokat fejlődött az utóbbi időszakban, rakkolós, megalkuvás nélkül küzdő együttes, a cél egyértelműen a győzelem.

Ami pedig a férfiválogatottat illeti. Ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány tanítványai szombaton 18 óra 30 perckor az Érd Arénában fogadják Dániát. Ebben a csoportban Törökország szerepel még, így fontos lenne győzelemmel kezdeni a selejtezőt. Persze, a dánok elleni meccs sem ígérkezik könnyűnek, hisz az északi ország csapata ott volt az előző Európa-bajnokságon, ráadásul a későbbi győztes lengyelek ellen kétszer is elérte a 20 pontos határt csoportjában a 2023-as tornán. A kapitány ettől függetlenül bizakodó: „Bízom benne, hogy a csapat bátran játszik majd és meg tudja mutatni kvalitásait Dánia ellen. A dánokat mi is megnéztük többször videón, jó csapat, nem véletlenül jutottak ki a legutóbbi Eb-re, de megvannak a gyengepontjaik is, amelyekre készülünk és szeretnénk kihasználni. Szerintem a felkészülés jól sikerült, várjuk már a meccset, remélem, hogy sokan buzdítanak majd bennünket szombaton az Érd Arénában”

A válogatottak az Eb-selejtezősorozatot már a MOL által által szponzorált mezekben kezdik majd. A megállapodással kapcsolatban Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója a következőket nyilatkozta: „A MOL-csoport a régió több országában is aktív szponzorációs partnere különböző csapatoknak és versenyzőknek. Magyarország azonban mindig is kiemelt jelentőséggel bír számunkra. Az ország egyik legnagyobb vállalataként a legerősebb válogatottakat támogatjuk, hiszen ők olyan értéket képviselnek, amelyre az egész ország büszke lehet. Biztosak vagyunk abban, hogy segítségünkkel még sok hasonló élményt szereznek majd a női- és a férfi röplabda válogatott tagjai, és ezzel a labdarúgás, a vízilabda és a kézilabda után egy újabb nemzeti válogatott büszke és lelkes támogatói lettünk. A szurkoló bennünk is ott van, és a legnagyobb magyar vállalatként drukkolunk a magyar csapatok és sportolók sikeréért”

Az MRSZ elnöke Vatai Gabriella az együttműködéssel kapcsolatban elmondta: „a Magyar Röplabda Szövetség elsődleges feladata, hogy a sportág népszerűsítését és fejlődését a nemzeti válogatottak által a lehető legnagyobb mértékben elősegítse. Ezért is tekintjük megtiszteltetésnek, ha egy vállalat mellénk áll és segít minket a sikerek elérésében. Örömteli, hogy 2024-től az egyik legnagyobb hazai vállalat, a MOL is részt vesz ebben a támogató munkában és mezszponzorként megjelenik a nemzeti csapataink mellett.  Nagyon fontos nekünk a MOL támogatása, hiszen a cég azok mellé áll oda, aki által megfelelő értéket tud közvetíteni.  Eltökélt szándékunk, hogy még több ilyen és ehhez hasonló együttműködést tudjunk kötni és ezeket a támogatásokat megfelelően felhasználva a röplabda sportág hazai ismertségét és eredményességét jelentősen tudjuk javítani, hogy hazánkat is elérje az a „röplabda-láz”, amely számos nemzetet jellemez világszinten már hosszú évek óta. Hozzátette: nagy izgalommal várják a férfi és női válogatott Eb-selejtezőit. A csapatok hosszú hetek óta készülnek a megmérettetésekre, s bár nincs könnyű sorsolásuk, az biztos, hogy minden tőlük telhetőt meg fognak tenni a siker érdekében. Mindkét válogatott fiatal, így tisztában vagyunk vele, hogy napról-napra lépnek előre a fejlődésben, a csapattá érés folyamatának még csak az elején tartanak.

A hazai válogatott meccsekre kedvezményes áron itt vásárolhatók jegyek:

Férfi – Magyarország-Dánia 08.17., szombat 18:30, Érd Aréna

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/roeplabda-europa-bajnoki-selejtezo-erd-arena-1441235/performance.html

Női – Magyarország-Belgium 08.24., szombat 18:30, Érd Aréna

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/roeplabda-europa-bajnoki-selejtezo-erd-arena-1441246/performance.html