Strandröplabdás csúcsesemény az Audi támogatásával, Hajós visszatérésével és brazil táncosokkal!

Strandröplabda

Az idei legnagyobb hazai strandröplabdás viadalt rendezik péntektől-vasárnapig Budakalászon, az impozáns Lupa Beachen. Az Audi Hungaria Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjében 16 női és 16 férfi páros vesz majd részt a főtáblán, de már a selejtezők is komoly izgalmakat ígérnek. Friss hír, hogy – Benkő Balázs oldalán – visszatér és újra homokra lép az ötszörös bajnok Hajós Artúr, míg korábbi párostársa, Stréli Bence Dóczi Domonkossal indul majd. A pénzdíjas rendezvényt felvezető mai sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a vasárnapi éremmérkőzéseket brazil táncos bemutató is színesíti a Lupán.

A jegyvásárlás a helyszínen is lehetséges, de online elővételben kedvezményes áron juthattok belépőkhöz az alábbi linken: https://jegyvasarlas.hu/esemenyek/audi-hungaria-strandroplabda-magyar-bajnoksag/665748f4aec648e7f7a74bf9

Idén is a magyar strandröplabdázás szentélyében, a Lupa Beachen rendezik az országos bajnokság döntőjét. A strandkomplexumban kialakított aréna mellett tartották az eseményt felvezető hivatalos sajtótájékoztatót, amelyen az MRSZ elnöke, Vatai Gabriella elmondta, hogy a magyar strandröplabdázók számára mindig kiemelt esemény az országos döntő. Színvonalas tornában bízik, ami reményei szerint a közönség tetszését is elnyeri. Hozzátette: az olimpia ismét megmutatta, hogy a világban az egyik legnépszerűbb sport a strandröplabda, s biztos benne, hogy a magyar játékosok is kellő motivációt szereztek a hétvégére az elitverseny küzdelmeit látva.

A névadószponzor Audi Hungaria részéről Havassy Tünde is azt emelte ki, hogy a párizsi olimpia és az Eiffel-torony előtt kialakított helyszín olyan körítést adott a sportágnak, amiből a magyar strandröplabdázás is profitálhat. Hozzátette: a magyar bajnokság döntője is attraktív körülmények között zajlik majd, s mivel a strandröplabda valóban egy igazán „trendi” sportág, az Audi számára is örömteli az MRSZ-szel való együttműködés.

Négy játékos is tiszteletét tette a sajtótájékoztatón: Szabó Adrienn a KSE Röplabda Sport Kft., Vasvári Zsófi a Vasas Röplabda Kft., Papp Mátyás a Strandsport SE, valamint Dóczi Domonkos a Strandröplabdázásért SE részéről.

A felnőtt válogatott kerettag, a csepeli fordulóban ezüstérmes Szabó Adrienn arról beszélt, hogy Honti-Majoros Chiarával egy nagyon egységes párost alkotnak a pályán. Jól megértik egymást a homokon és ez előny lehet a mérkőzések során. A Csepelen aranyérmes Vasvári Zsófi ezúttal is a testvérével, Eszterrel indul majd. Ő azt emelte ki, hogy a Lupa Beachen mindig élmény strandröplabdázni, magabiztos játékot vár maguktól már szombaton is, s reméli sok néző érkezik majd az arénába. Dóczi Domonkos rögtön megkapta a kérdést, hogy mit szól Hajós Artúr visszatéréséhez. A Stréli Bencével Csepelen aranyérmes strandröplabdázó elmondta: Artúr már az öt bajnoki címe miatt is tiszteletet érdemel, de idén dolgoztak és készültek már annyit Stréli Bencével, hogy mindenki ellen eséllyel vegyék fel a küzdelmet. Ő és Papp Mátyás is kitért az időjárási körülményekre, a hőségre. Mindketten egyetértettek abban, hogy ez nem lehet akadály, hozzá vannak szokva, hisz egész héten ilyen melegben edzenek. A Tatán Fazekas Balázzsal aranyérmes Papp kiemelte, hogy abból a fordulóban sok erőt tudtak és tudnak meríteni, hisz sikerült bizonyítaniuk, hogy bárkit legyőzhetnek.

A mérkőzések péntektől-vasárnapig zajlanak. Mindegyik versenynapra érdemes kilátogatni. Az elődöntők, valamint az arany- és bronzmérkőzések az utolsó napon lesznek majd.

A program:
augusztus 16., péntek: selejtezők és az U14-es korosztály döntője
augusztus 17., szombat: főtáblás mérkőzések
augusztus 18., vasárnap: elődöntők, éremmérkőzések

A vasárnapi éremmérkőzések kezdési időpontjai: 

14:00 – NŐI BRONZ
15:15 – FÉRFI BRONZ
16:30 – NŐI DÖNTŐ
17:45 – FÉRFI DÖNTŐ

Ami a pénzjutalmakat illeti: 20%-kal emelkedett a díjazás a tavalyihoz képest. A győztes páros a hölgyeknél és a férfiaknál is bruttó 2 millió 400 ezer forinttal gazdagodik. A második helyért nemenként 900, a harmadikért 600, a negyedikért pedig 300ezer forint jár.