Újra Alba Szenior Röplabda Torna Székesfehérváron

Teremröplabda

Immáron hagyományosnak tekinthető esemény került megrendezésre a hétvégén Lovasberényben. A Magyar Röplabda Szövetség és a MÁV ELŐRE SC szervezésében megint generációk találkoztak a pályán és a pályán kívül.

A nyári program része immáron több éve, hogy a szenior válogatott és az utánpótlás válogatott torna keretében zárja a felkészülési időszakot. Ehhez nyújt segítséget a házigazdák vegyes csapata, ahol az edzők, mellett volt röplabdások és az idén egy aktív röplabdás alkotta a keretet.

Az első meccsen a házigazdák csapata vívott szoros küzdelmet a Szenior 50+ válogatottal, akik a világbajnokságra készülnek. A 3 szettes mérkőzésen az utolsó szettben is csak minimális különbség döntött, amit Redjo Kocinak köszönhettek a hazaiak, hisz az utolsó pontokat ő ütötte. Így 2:1 arányban az Alba Line együttese jegyezhette a győzelmet.

A második meccsen már a fiatalok vették át a főszerepet, amit a torna végéig nem is nagyon adtak ki a kezükből. A Bodonyi Ákos és Gyenes Márió vezette UP válogatott két szettben sikert aratott a szenior válogatott ellen. Bár a szeniorok megpróbáltak mindent, sokáig fej-fej melletti küzdelem volt, de minimális pontkülönbséggel a fiatalok bírták jobban. Ezt a tendenciát megtartották és a harmadik meccsen is ugyanilyen szettarányban arattak sikert. Pedig az Alba itt is megpróbált közel kerülni a győzelemhez, köszönhetően az extraligás játékosuknak is.

A lovasberényi esemény nem csak a pályán zajló események miatt is érdekes. A pályán kívül volt válogatott röplabdások, röplabda legendák- Tatár Mihály- és jelenlegi edzők, szülők is találkozhattak egymással. Sok anekdota és érdekes szakmai elemzésnek lehetett fültanúja, aki a pálya széléről figyelte az eseményeket. Arról nem is beszélve, hogy igazi kupahangulatot is csináltak a nézők. Bízunk benne, hogy folytatódik ez a hagyomány, ami igazi ünnepe a röplabdának.

Eredmény:
1. U18 férfi válogatott
2. Alba Line Székesfehérvár
3. Szenior 50+ férfi válogatott