Legyőzte a spanyolokat U22-es csapatunk az Eb-n!

UP

Emberes tettet hajtott végre utolsó Eb-csoportmeccsén az U22-es magyar válogatott, amely végig koncentráltan röplabdázva 3:0-ra nyert a spanyolok ellen, így a legjobb hat között zárja a hollandiai kontinensviadalt! 

Magyarország-Spanyolország 3:0 (19, 23, 22)
Magyarország: Tóth K. 5, Kecskeméti 11, Boldizsár 5, Varga P. 14, Szalai K. 17, Cziczlavicz 6. Csere: Fenyvesi D., Török Zs. (liberók), Török S. Szövetségi edző: Toronyai Miklós

Toronyai Miklós: – Emelt fővel búcsúzunk a tornától, amelyen tényleg nem hiányzott sok az elődöntőbe kerüléshez. Szerencse is kellett a kijutásunkhoz, de a csapat maximálisan bizonyította, hogy nem pusztán csak a véletlen műve volt ez a kvalifikáció. Külön öröm számomra, hogy a csoportelsőként kijutott spanyolokat három szettben vertük, pedig végig próbálkoztak fölénk kerekedni, de ezt nem hagytuk. A hollandok elleni ötjátszmás vereség fájó volt, de már ott látszott, hogy mekkora tartás van ebben a csapatban. A lengyeleket talán túlságosan is teszteltük, de ott is voltak jó periódusok, ma pedig szinte minden összejött, amit elterveztünk. Büszke vagyok a Fiúkra, ez az eredmény a magyar röplabdázásnak is nagy fegyvertény. Biztos vagyok benne, hogy ezek a játékosok még sok örömet szereznek a magyar szurkolóknak!

Toronyai Miklós együttesét tényleg csak egy hajszál választotta el a négy közé jutástól, hisz ha a hollandok elleni ötjátszmás drámából győztesen került volna ki, akkor most készülhetne az elődöntőre a társaság. Persze, ne legyünk telhetetlenek. Ez az eredmény bizony kimagasló utánpótlásunkban.