Nemzetközi edzőtovábbképzés Hollósy Lászlóval Békéscsabán

Szövetség

Sikeres pályázat után Békéscsaba adhat otthont a soron következő FIVB Coaches Course nemzetközi edzőtovábbképzésnek, amelyre a Magyar Röplabda Szövetség és a Röplabda Specifikus Módszertani Központ együttműködésében kerül sor június 17. és 21. között.

Csaknem 30 résztvevő regisztrált a jövő hétfőn kezdődő békéscsabai nemzetközi edzőtovábbképzésre, amelynek létrejötte azért is komoly eredmény, mert több ország is szívesen megszervezte volna az eseményt, de végül hazánk kapta meg a rendezés jogát. Az MRSZ és a Röplabda Specifikus Módszertani Központ közös feladatának és felelősségének tartja, hogy az edzők fejlődését segítse, amely a sportolóink és a sportágunk előrehaladásának a kulcsa is.

Ugyancsak nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a továbbképzés egyik szakmai instruktora az FIVB jóvoltából Hollósy László lesz. Női válogatottunk korábbi szövetségi kapitánya 2020 óta vezetőedzője a Bundesligában szereplő VfB Suhl Lotto Thüringen együttesének, s minden bizonnyal hasznos tanácsokkal és naprakész szakmai információkkal látja majd el a hallgatóságot.

Nemcsak magyar szakemberek vesznek részt a továbbképzésen. Az évek óta hatékonyan működő szerb-magyar együttműködés jegyében déli szomszédunktól is jönnek érdeklődök, de más országokból is érkeznek edzők Békéscsabára.