Gálos Lászlót köszöntötték

Archív, Egyéb 2022 előttről

A Magyar Röplabda Szövetség képviseletében Király Zsolt, az MRSZ Hagyományőrző bizottságának elnöke köszöntötte fel Gálos Lászlót 85. születésnapja alkalmából.

 

A bajai születésű sportember és sportvezető, röplabdázó pályafutását a helyi Honvédban kezdte el tornatanár a biztatására. Később, 1957-től 1964-ig játszott az Újpesti Dózsában, amellyel hat bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerzett.

A válogatottban 1956 és 1964 között 132 mérkőzésen lépett pályára, s tagja volt az 1964-es tokiói olimpián hatodik helyet szerző csapatnak is. Az 1963-as Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, de ott volt az 1960-as vb-n és az 1958-as Eb-n is.

Játékos pályafutása után 1965-ben egy évig az Újpesti Dózsa női csapatának edzője lett, 20 évig volt a lila-fehérek elnökhelyetteseként tevékenykedett.

 

Legszebb emlékei még azokhoz az időkhöz fűződik, amikor a TF-re járt, egyik legkedvesebb edzője pedig Kohomic József, akit nagyon nagyra becsült és sokat tanult tőle. Az egyik legkedvesebb élménye, hogy kijutott az 1964-es olimpiára, ahol a hatodik helyet értek el, úgy, hogy az első meccsen legyőzték a japán válogatottat.

Laci bácsi a szerencsére nagyon friss szellemileg, minden sportot nyomon követ a tévéből, és a sajtóból, és nagy szurkolója a magyar csapatoknak.